Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

Un psiholog din Târgovişte a creat cutia cu emoţii, un kit care îi ajută pe copii să-şi depăşească temerile

0
8 Aug 2019 10:08:02
Autor: Corina Slămnoiu

Psihologul Mihaela Ghercă, din Târgovişte, îi ajută pe cei mici să se joace şi, totodată, să înveţe şi să înţeleagă mai bine stările prin care trec. Ea a lansat un „kit de emoţii”, care conţine cartonaşe cu emoticoane, în diferite stări, cum ar fi bucurie, tristeţe, furie etc.

Mihaela spune că părinţii care au apelat deja la această metodă văd schimbări în bine în comportamentul copiilor.
 
”În felul acesta pregătim generaţiile viitoare care vor reuşi să gestioneze diferit situaţiile care apar şi să îşi folosească inteligent emoţiile. Este vorba de jocuri pentru copii, create pentru a veni în sprijinul părinţilor ce doresc să înţeleagă emoţiile propriului copilului, dar si cum să-l însoţească adecvat în managementul acestora. Kitul le oferă copiilor posibilitatea sa crească sănatoşi emoţional”, spune ea.
 
Kitul se poate utiliza de către părinţi şi copii şi într-o librărie din Târgovişte. Pe lângă cărţi şi jucării, copiii găsesc şi cutia cu emoţii.
 
„Societatea noastră străbate o perioadă de tumult emoţional. Oamenii sunt agitaţi, schimbãtori, irascibili, limitele emoţionale sunt împinse la maxim. Copilul va gestiona cu uşurinţă intemperiile vieţii atunci când tu, că părinte sau adult ce contribui la scrierea poveştii vieţii lui, îi asiguri o dezvoltare emoţionalã sanatoasă. Libertatea emoţională este un proces ce începe chiar din copilărie”, adaugă ea. 
 
Psihologul mai spune că Psihologul proiectul ei ar putea fi extrem de util în grădiniţe şi şcoli, iar cutia cu emoţii i-ar ajuta pe cei mici să dea piept mai uşor cu viaţa.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii