Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

VIDEO FOTO Dâmboviţa: Elevi scoşi cu tractorul din calea apelor şi duşi la şcoală

1
7 Mar 2014 15:50:16
Autor: Corina Slămnoiu
Elevii au fost scoşi cu tractorul din calea apelor şi duşi la şcoală
Elevii au fost scoşi cu tractorul din calea apelor şi duşi la şcoală

35 de gospodării au fost inundate şi peste 100 de persoane au rămas fără apă potabilă, în comuna dâmboviţeană Răscăieţi, după ce pâraiele Holboca şi Jirnov au ieşit din matcă. Peste 100 de persoane au rămas fără apă potabilă după ce toate fântânile au fost colmatate, iar elevii au fost scoşi cu tractorul din calea apelor şi duşi la şcoală.

 
A fost prăpăd noaptea trecută, spun localnicii din satele Vultureana ci Răscăieţi.  Două pâraie, care în majoritatea timpului sunt aproape secate, au năvălit în curţile oamenilor. 
 
“N-a mai făcut faţă canalul. Pământul a ajuns şi el la saturaţie. Fântânile sunt pline de apă cu mâl. Nu se poate bea”, spune localnicii.
 

Autorităţile locale au început evaluarea situaţiei iar reprezentanţii Crucii Roşii au venit cu apa plată pentru localnici ale căror fântâni au fost colmatate. 
  
“În funcţie de condiţiile atmosferice vom interveni cu utilajele pe caer le avem în dotare pentru eliminarea apei”, a declarat căpitanul Nencescu Cătălin, comandatul Detaşamentul de Pompieri Găeşti.
 
Autorităţile locale se gândesc ca pe viitor să devieze cursul celor două pâraie în afară localităţii printr-un canal săpat încă din anii ‘80, însă lucrările nu pot fi suportate de către bugetul local şi aşa foarte mic. 
 
“Acest pârâu care traversează satele Vultureanca şi Răscăieţi are un curs şerpuit. Avem patru zone în care oameni sunt izolaţi în momentul în care acest pârâu se umflă. Rezolvarea ar fi regularizarea acestui pârâu, dar sumele sunt enorme”, a declarat primarul comunei Răscăieţi, Iulian Buibăr.
 
Prefectul judeţului Dâmboviţaa dat asigurări că instuţia pe care o conduce va lua în calcul această variantă. “Lucrările sunt de anvergură. Nu poţi face nimic de pe o zi pe alta. Trebuie să vedem ce putem face pentru această zonă”, a declarat prefectul Victor Sanda.
 
Nici cimitirul din localitate nu a rămas neafectat, o parte dintre morminte fiind acoperite de apă. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Aleea Construcciones
7.03.2014, 21:05:58

si guvernu are multa multa treaba