Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Familie cu trei copii minori, din Bucureşti, salvată de jandarmii montani, din Bucegi, după 3 ore de căutări

3
23 Oct 2020 12:15:46
Autor: Corina Slămnoiu

Jandarmii Postului Zănoaga au fost alertaţi, printr-un apel 112, joi, în jurul orei 18.00, despre faptul că o familie cu 3 copii minori se rătăcise într-o zonă greu accesibilă din zona Zănoaga-Cheile Zănoagei-Scropoasa, din Munţii Bucegi.

 
Imediat după primirea apelului 112, jandarmii au plecat către zona indicată şi, după aproximativ 3 ore de căutări în condiţii dificile, turiştii au fost găsiţi în zona împădurită din apropierea Lacului Scropoasa. 
 
„După găsirea turiştilor, principala grijă a jandarmilor montani a fost să se asigure că cei trei copii, cu vârste între 6 şi 9 ani, sunt în afara oricărui pericol. 

Deşi erau echipaţi corespunzător, membrii familiei au făcut greşeala să se aventureze cu autovehiculul într-o zonă greu accesibilă pentru autoturisme şi apoi să-şi continuie drumul, însă venirea nopţii şi temeperaturile scăzute i-au dezorientat. 

Din fericire, acest episod are un final fericit, toţi membrii familiei fiind aduşi într-o zonă sigură de către jandarmii montani, însă pentru a evita astfel de situaţii este foarte important ca, de fiecare dată, înainte de a pleca în drumeţie să vă informaţi asupra itinerariului propus, a gradului de dificultate al acestuia, a stării vremii, condiţiilor climatice locale şi să folosiţi de fiecare dată traseele marcate”, a precizat Jandarmeria Română.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Beta Alfa
23.10.2020, 12:21:32

Parinti iresponsabili... Sub eticheta de "iubitori ai muntelui" isi primejduiesc copiii

+2 (2 voturi)
pathfinder
23.10.2020, 12:28:22

Eu am mai spus-o, cei care nu au trait la munte nu au ce cauta pe munte. In Bucegi in nici un caz... Iresponsabili si inconstienti...

+1 (1 vot)
pathfinder
23.10.2020, 12:26:14

"Deşi erau echipaţi corespunzător, membrii familiei au făcut greşeala să se aventureze cu autovehiculul într-o zonă greu accesibilă pentru autoturisme..." Sunt curios despre ce autovehicul vorbim.

Modifică Setările