Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

Vitamina C, aliatul Nr.1 în afecţiunile virale: „urmează măsurile de igienă şi ajută organismul să fie puternic”

1
26 Mar 2020 17:44:45
Autor: Corina Slămnoiu

În lupta cu infecţiile, corpul uman are nevoie de aliaţi de încredere pentru a face faţă provocărilor. Cel mai cunoscut agent natural care pune la adăpost sistemul imunitar este acidul acorbic (vitamina C), cu efect anti-viral în special pentru virusul gripal.


În mod natural, o insuficienţă de vitamina C provoacă leziuni severe, în special la nivelul inimii şi al creierului. S-a dovedit prin studii clinice că vitamina C blochează replicarea virusurilor, potrivit specialiştilor de la Alpha Medica. 
 
CUM FUNCŢIONEAZĂ?
 
Infuziile cu cantităţi mari de vitamină C au fost utilizate cu succes în tratarea virusului polio, difteriei, virusului herpetic, varicelei, gripei, rujeolei şi pneumoniei virale. S-a dovedit astfel că activitatea antivirală a acidului ascorbic nu este specifică virusului. 
 
 
„Cercetătorii au utilizat 3 tipuri diferite de virusuri şi au monitorizat rezultatele după administrarea intravenoasă a acidului ascorbic. Randamentul virusului a scăzut odată cu creşterea concentraţiei de vitamină. Aceste rezultate arată că acidul ascorbic inhibă multiplicarea virală, indiferent de ADN şi indiferent de genom”, se arată într-un comunicat al Alpha Medica.
 
Vitamina C este cunoscută şi ca un anti-oxidant esenţial şi co-factor enzimatic pentru  producţia de hormoni, sinteza de colagen şi creşterea imunităţii. Efectele vitaminei C sunt proeminente atunci când stresul oxidativ este crescut. Multe infecţii duc la stimularea anumitor celule (fagocite), care eliberează agenţi numiţi specii reactive de oxigen. 
 
Acestea dezactivează virusuri şi distrug bacteriile. Vitamina C are efect de neutralizare generală şi blochează ADN-ului virusului. 
 
 
„Într-un studiu clinic din 2012, experimentele in vitro au arătat capacitatea vitaminei de a ucide virozele gripale izolate. Efectul antiviral al ascorbatului este mai mare atunci când este introdus în stadiile incipiente ale infecţiei. Tocmai de aceea medicii recomandă o atitudine îndreptată spre prevenţie, o alimentaţie bazată pe legume verzi şi fructe, dar şi un stil de viaţă echilibrat. Pentru o viaţă sănătoasă, renunţă la clişee, urmează măsurile de igienă recomandate ajută-ţi organismul să fie mai puternic”, spune Teodora Preoteasca, manager Alpha Medica, Centru de Medicină Regenerativă, Terapii Celulare şi Wellbeing, cu sediul în comuna Voineşti, din Dâmboviţa.
 
ALPHA MEDICA STEM CLINIC
0754.633.422
contact@alphamedica.ro
www.alphamedica.ro
http://facebook.com/alphamedicaromania
http://instagram.com/AlphaMedica
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Mesterul Ardelean
26.03.2020, 19:05:16

Dragi tovarasi, in asteptarea zilei cand o sa ne vindeti iluzii si mai mari (cum ar fi sa ne asezati alt cap pe umeri), eu imi dau demisia din functia de om si prefer sa trec in randul inocentelor animale. Cel putin, printre ele nu voi mai putea fi prostit in fata de toate aberatiile gandite de mintea bolnava a omului!