Vrabia mălai visează?! Autorităţile vor să organizeze Jocurile Olimpice de Iarnă la Padina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru asta, spun reprezentanţii Guvernului în teritoriu, ar fi nevoie de  doar 42 de milioane de euro, în condiţiile în care Canada a investit 9,6 miliarde de dolari pentru acelaşi eveniment. Autorităţile dâmboviţene căută investitori în Senagal, Maroc, Burkina Faso, Mali, Republica Congo, Uniunea Comorelor iar astăzi, şi-au putut spune doleanţele în cadrul unei sesiuni de formare organizată de Asociaţia Internaţională

Conducerea judeţului şi-a propus să organizeze în Bucegi, în 2013, Festivalul Olimpic al Tineretului European. Visul merge chiar mai departe, către 2022, când România, afectată până peste cap de criza financiară, vrea să organizeze Jocurile Olimpice de Iarnă.

În acest proiect, urmează să fie cuprinsă Staţiunea Padina-Peştera, existentă deocamdată doar pe… hârtie. Ideea este iluzorie, atâta timp cât drumul arată ca unul forestier, iar pe platou nu s-a turnat nici măcar o fundaţie pe care să se ridice un hotel de capacitate mare, restaurante, patinoare, etc. 

CITEŞTE ŞI:

Patinoarul olimpic din Braşov pentru Festivalul Olimpic al Tinretului din 2013, o afacere de partid

Turism printre oi şi măgari

De-a lungul anilor, au avut loc numeroase simpozioane care au vizat punerea în valoare a pitorescului platou al Bucegilor. S-a militat pentru apariţia unei staţiuni care să le întreacă pe cele de pe Valea Prahovei. Anul trecut, a fost prezentă în munte chiar şi Elena Udrea, ministru al Turismului, care nu s-a simţit tocmai bine după ce a coborît din autoturism. O obosise traseul deosebit de dificil. A promis sprijin logistic şi financiar, susţinând că există bani pentru dezvoltarea zonelor de schi din Carpaţi.



Canada a cheltuit 9,6 miliarde de dolari cu organizarea JO de la Vancouver

La Jocurile Olimpice de Iarnă de anul acesta, găzduite de Canada, au fost acreditate peste 5.000 de persoane, reprezentând sportivi, antrenori, medici, oficiali. S-au mai adăugat aproximativ 10.000 de ziarişti care au transmis de la faţa locului. Cheltuielile au depăşit 9,6 miliarde de dolari. Administraţiei dâmboviţene i-ar trebui cel puţin 25 de milioane de euro pentru a investi în infrastructura rutieră către Staţiunea Padina-Peştera, plus alte 17 milioane de euro pentru pârtiile de schi. Prefectul judeţului, Iancu Caracota, este optimist şi consideră că până în 2022 avem suficient timp să ne punem la punct. “Ne zbatem să depunem proiectul. Sperăm să fim aleşi. Şi reprezentanţii ţărilor francofone ne vor face lobby şi ne vor sprijini. Este logic că avem o şansă. Pentru asta ne batem”, a declarat pentru “Adevărul de Seară” Iancu Caracota. Cert este că la întâlnirea de astăzi, ambasadorii ţărilor francofone africane au aţipit în timp ce arhitectul şef al judeţului, Dan Niţescu, prezenta proiectul viitoarei Staţiuni pentru Sporturi de Iarnă Peştera-Padina.

45 de kilometri de chin

Până una alta, drumul, în lungime de aproximativ 45 km, nu poate fi parcurs decât cu maşinile de teren. Denivelări, gropi, maluri rupte, diguri surpate, torenţi nedirijaţi. Acesta este peisajul care te întâmpină când porneşti pe traseul spre Padina-Peştera. Turiştii nu au la dispoziţie nici măcar spaţii de campare amenajate, WC-uri ecologic sau iluminat public.

image

Atunci când plouă, ai nevoie de tanc pentru a trece pestehârtoape:

image
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite