Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

Zeci de elevi din Dâmboviţa, infectaţi cu SARS-CoV-2 în ultimele zile. Au trecut în online 49 de clase

0
17 Jan 2022 14:22:06
Autor: Corina Slămnoiu

Începând de luni, 17 ianuarie, toate unităţile de învăţământ din judeţul Dâmboviţa vor funcţiona cu prezenţă fizică, în funcţie de rata de ocupare la nivel judeţean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2.

Potrivit ISJ Dâmboviţa, la apariţia a 3 cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-un interval de 7 zile consecutive la nivelul unei clase/grupe de studiu, cursurile cu prezenţă fizică la nivelul clasei/grupei respective se suspendă pentru o perioadă de 10 zile începând cu ziua următoare confirmării celui de-al treilea caz. 
 
„Măsura suspendării la nivelul clasei/grupei este dispusă prin decizie a consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ. Preşcolarii/elevii carantinaţi şi cei din grupele/clasele sau unităţile de învăţământ preuniversitar / conexe care au cursurile cu prezenţă fizică suspendate continuă procesul de învăţământ în sistem online”, a precizat IPJ Dâmboviţa.
       
Potrivit cadrelor didactice, 49 de clase vor funcţiona online în perioada următoare, ca urmare a infectării a 77 de elevi.
 
De asemenea, 27 de persoane din rândul cadrelor didactice au fost infectate.  
 
Situaţia actualizată a grupelor/claselor/unităţilor cu activitate suspendată este publicată pe site-ul oficial al inspectoratului şcolar, la secţiunea Funcţionarea unităţilor de învăţământ.
 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Varianta Omicron a coronavirusului este rezistentă la majoritatea anticorpilor monoclonali, dar poate fi neutralizată printr-o doză de rapel | STUDIU
 
Cum se manifestă infecţia cu Omicron şi cine riscă să dezvolte forme severe. Explicaţiile managerului Institutului „Marius Nasta” din Capitală
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările