Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

Ziua Metalurgistului, sărbătorită astăzi, în curtea COS Târgovişte

0
13 Aug 2015 10:15:29
Autor: Corina Slămnoiu
Restructurările realizate în ultimii doi ani încep să îşi arate efectele pozitive nu doar din punct de vedere economic, ci şi din cel al credibilităţii recâştigate în raport cu partenerii, crede conducerea unităţii
Restructurările realizate în ultimii doi ani încep să îşi arate efectele pozitive nu doar din punct de vedere economic, ci şi din cel al credibilităţii recâştigate în raport cu partenerii, crede conducerea unităţii

Aflat în plin proces de reorganizare, COS Târgovişte îşi distrează angajaţii, de Ziua metalurgistului, în incinta unităţii. Este primul an de funcţionare în procedura de reorganizare judiciară, iar rezultatele primului semestru sunt peste previziunile anului trecut, anunţă conducerea companiei.

 
Ziua Metalurgistului pică în fiecare an pe 15 august, însă, angajaţii COS Târgovişte vor sărbători astăzi, începând cu ora 16.00, pe terenul de fotbal al întreprinderii, unde pot lua parte la un program variat: finalele Cupei Metalurgistul la fotbal, competiţii de tras frânghia organizate pe două categorii de greutate, demonstraţii de judo şi de arte marţiale, momente de dans oferite de majoretele de la Dracula’s Girls, muzică, premii. Surpriza cea mai mare va fi un impresionant foc de artificii, care va începe la ora 22.00 şi va lumina întreg oraşul. 
 

În februarie 2013 a fost declarată insolvenţa COS Târgovişte

 
 
"Au avut loc schimbări în sistemul de management şi s-a obţinut reducerea costurilor de producţie prin optimizarea regimului de lucru al utilajelor, schimbarea strategiei de vânzări, schimbarea reţetei de elaborare a oţelului etc. COS Târgovişte a rămas în continuare unul dintre cei mai mari contribuabili la Bugetul de Stat din Judeţul Dâmboviţa, astfel că, de la declararea insolvenţei până în prezent, au fost achitate către Bugetul de Stat sume de peste 230 de milioane lei. Au fost achitate integral şi datoriile către salariaţi, inclusiv salariile compensatorii către angajaţii disponibilizaţi în luna martie 2013", a spus Aurel Diamandi, director de Producţie, COS Târgovişte.
 
Restructurările realizate în ultimii doi ani încep să îşi arate efectele pozitive nu doar din punct de vedere economic, ci şi din cel al credibilităţii recâştigate în raport cu partenerii, crede conducerea unităţii.
 
"Au fost reluate relaţiile de tradiţie, dar au fost deschise şi pieţe noi, fie în ţară, fie în străinătate. În perioada 2013 – 2015 am avut o creştere constantă a producţiei, corelata cu o scădere importantă a pierderilor. De asemenea, a fost pusă în funcţiune o nouă unitate de producţie, destinată realizării colacilor de oţel beton de înaltă rezistenţă, produs care până acum se importa. Au fost angajate peste 150 de persoane pentru acoperirea unor necesităţi noi sau completarea unor sectoare care şi-au dezvoltat activitatea. Cu un plan de reorganizare aprobat, cu o predictibilitate optimistă pe termen scurt şi rezultate bune în primul semestru din acest an, COS Târgovişte aniversează Ziua Metalurgistului cu încredere în viitor", a mai spus Aurel Diamandi.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările