VIDEO 3.000 de protestatari, scoşi în stradă de PNL, la Târgu-Jiu, au cerut demisia Guvernului Cioloş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 3.000 de protestatari au participat miercuri, 17 februarie, la un miting împotriva iniţiativei conducerii Complexului Energetic Oltenia de a muta sediul la Bucureşti. Protestatarii, mobilizaţi de filiala locală a PNL, au cerut demisia Guvernului Cioloş.

Protestul a fost organizat de PNL Gorj, dar la acesta au fost prezenţi şi mai mulţi pesedişti cu funcţii şi chiar primari PSD din localităţile afectate de lucrările miniere. De asemenea, majoritatea participanţilor la miting au fost din rândul salariaţilor companiei energetice. 

Protestatarii au scandat „Jos Guvernul“, „Jos Ciubotărică“ (n.r. - managerul interimar al CEO) şi „Jos Grigorescu“ (n.r. - ministrul Energiei). 

 
Demonstranţii au spus că au ieşit în stradă pentru păstrarea locurilor de muncă. „Am venit la protest pentru ca sediul companiei să nu fie mutat la Bucureşti. Sper că nu se va lua această hotărâre. Sunt optimism. Sper să vină şi ministrul la Gorj să vadă care este situaţia şi să nu mai stea în fotloliul său. Lucrez în minerit de peste 20 de ani la cariera Peşteana“, a spus Tibi.

image

„Am venit să protestăm împotriva mutării sediului la Bucureşti şi pentru păstrarea locurilor de muncă. Speranţa moare ultima şi o să participăm şi la alte proteste. Îmi desfăşor activitatea la Tismana I“, a spus Costel. 

Co-preşedintele PNL Gorj a cerut demisia ministrului Energiei 

Co-preşedintele PNL Gorj, Dan Vâlceanu, a cerut demisia ministrului Energiei, Victor Grigorescu şi a spus că, dacă nu se va reveni asupra deciziei, va intra în greva foamei alături de cei care protestează în faţa sediului CEO din Târgu Jiu.

La protest a luat parte şi senator Tudor Barbu, co preşedintele PNL Gorj, dar şi mai mulţi lider de sindicat, care au luat cuvântul. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite