50 de asistenţi maternali vor fi angajaţi în Gorj în următorii ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
50 de asistenţi maternali vor fi angajaţi în Gorj
50 de asistenţi maternali vor fi angajaţi în Gorj

50 de asistenţi maternali profesionişti vor fi angajaţi în următorii cinci ani, în baza unui proiect pe fonduri europene, de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj.

„Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, prin Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA), în parteneriat cu cele 47 de Direcţii Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) din ţară, utilizează fonduri europene pentru a extinde şi a profesionaliza actuala reţea de asistenţă maternală. Prin intermediul proiectului „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, până la sfârşitul anului 2023, actuala reţea de asistenţă maternală va fi extinsă cu aproximativ 4000 de persoane şi 15.000 de asistenţi maternali din sistem vor beneficia de formare profesională continuă. Astfel, DGASPC Gorj va angaja, în următorii cinci ani, nu mai puţin de 50 de asistenţi maternali profesionişti (AMP), câte zece persoane pe an“, se precizează într-un comunicat de presă al DGASPC. 

28 milioane de lei pentru judeţul Gorj

Constractul se derulează pe o perioadă de cinci ani. Suma de care va beneficia DGASPC Gorj este de peste 28 milioane de lei, iar contribuţia Consiliului Judeţean va fi de 2%, respectiv aproximativ 574.000 lei. Reţeaua de asistenţi maternali profesionişti de la nivelul DGASPC Gorj va fi extinsă prin acest proiect. 

Zeci de solicitări

31 de persoane au depus solicitări la DGASPC Gorj pentru a deveni asistenţi maternali în acest an. „Perioada de depunere a dosarelor pentru sesiunea de recrutare aferentă anului 2019 s-a finalizat, înscriindu-se 31 de persoane. Acestea au fost evaluate în vederea stabilirii capacităţii  de a oferi îngrijire potrivită copilului care necesită o măsură de protecţie,  fiind avute în vedere mai multe aspecte, între care: condiţiile materiale, starea de sănătate (atât a solicitantului,  cât şi a tuturor celor care locuiesc împreună cu acesta),  aptitudini parentale, profilul moral. Trei solicitanţi au renunţat la solicitările de a deveni AMP, iar 9 solicitanţi nu au îndeplinit condiţiile necesare pentru a deveni asistenţi maternali profesionişti. În perioada 01-12 aprilie 2019 se va desfăşura etapa pregătirii, la care participă cei 19 solicitanţi rămaşi“, se menţionează în comunicatul de presă.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite