50.000 de porci vor fi sacrificaţi în Gorj. Medicii sanitar-veterinari sunt în alertă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 50.000 de porci vor fi sacrificaţi în judeţul Gorj cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Medicii sanitar-veterinari sunt în alertă, după ce au fost descoperite mai multe cazuri de trichineloză.

„Din calculele noastre se vor sacrifica aproximativ 50.000 de porci. Suntem pregătiţi pentru a verifica, atât la nivelul oraşelor, cât şi al comunelor, cu efectuarea examenului trichineloscopic. În Târgu-Jiu există puncte în Piaţa Mare şi Piaţa Mică“,

a spus Nicolae Călescu, directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj.

Controale în târgurile de animale şi restaurante

Inspectorii sanitar-veterinari se află în permanenţă în alertă în această perioadă şi efectuează controale în târgurile de animale, la laboratoarele de patiserie şi de prăjituri, precum şi la restaurante: „La fiecare târg de animale există echipe de inspectori care verifică animalele din punct de vedere clinic şi dacă proprietarii au documente. O să efectuăm controale la cofetării, la restaurantele care vor organiza mese festive de Revelion, iar apoi vor fi verificate staţiunile din Rânca şi din alte zone ale judeţului Gorj. Pe teren vor merge peste 20 de inspectori“, a mai spus Nicolae Călescu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite