Târgu-Jiu

articolul anterior articolul urmator

Şapte foşti parlamentari din Gorj au dat în judecată statul român pentru a beneficia din nou de pensii speciale. Cum îşi justifică demersul

4
16 Apr 2021 17:40:37
Autor: Alin Ion
Scarlat Iriza vrea să beneficieze de indemnizaţia de parlamentar FOTO Alin Ion
Scarlat Iriza vrea să beneficieze de indemnizaţia de parlamentar FOTO Alin Ion

Şapte foşti parlamentari din judeţul Gorj au dat în judecată statul român pentru a primi din nou pensii speciale. Este vorba de senatori şi deputaţi de la mai multe partide, unele care nici măcar nu mai fac parte din componenţa actualului Parlament.

Constantin Drumen (PNŢCD), Dan Ilie Morega (PNL), Ştefan Popescu Bejat (PD), Elvira Şarapatin (PSD), Scarlat Iriza (ALDE şi PSD), Aurică Popescu (FSN), şi Ion Mocioi (PRM) au acţionat în judecată statul pentru acordarea de pensii speciale. Procesul este pe rolul Tribunalului Gorj. 
 
Conform statutului parlamentarilor, aleşii care împlinesc vârsta de pensionare au dreptul la indemnizaţie, care se acordă în limita a trei mandate, sumele fiind cuprinse între minimum 2.000 de lei şi maximum 12.000 lei. 

„Ne-a luat nouă la fraieri indemnizaţia şi au lăsat la preşedintele ţării“

Scarlat Iriza, care a fost deputat şi senator PSD şi ALDE, spune că primeşte acum o pensie de 3.300 de lei, iar banii nu îi ajung pentru a putea trăi: „Nu mă întrebi ce pensie am după 12 ani de parlamentarism? Am 3.300 de lei, pentru că eu cât am fost deputat, nu senator, contribuţiile mele la Casa de Pensii au fost limitate, pentru că aşa era legea atunci. Din cauza asta eu nu am avut nici spor de vechime şi am ajuns după 46 de ani de serviciu să am 3.300 de lei. Eu nu am avut spor de vechime, doar indemnizaţie, nu am avut voie să fiu administrator la o firmă, nu am avut voie să fiu în consilii de administraţie sau director la o firmă de a mea, la fel ca procurorii, judecătorii, preşedinţii de consilii judeţene am avut foarte  multe restricţii. Ne-a luat nouă la fraieri indemnizaţia şi au lăsat la preşedintele ţării, pentru că au indemnizaţie exact pe calapodul Senatului sau Camerei Deputaţilor. 
Măcar dacă îmi dădeau sporul de vechime. În 12 ani, se adunau nişte bani“. 
 
Scarlat Iriza deţine mai multe spaţii comerciale şi are propria afacere. „M-am apucat de privatizare din nou că mă lăsasem. Ce să fac? Eu nu pot să trăiesc din 3.300 de lei. Am casa mare, am întreţinerea mare. Am şi o rată de bancă, pentru că nu ştiam că se întâmplă lucrul acesta“, a mai spus fostul parlamentar. 

Vă recomandăm să citiţi:
 
A născut în ambulanţă. Starea de sănătate a femeii şi fetiţei este foarte bună
 
Funcţionari din Consiliul Judeţean Gorj, reţinuţi sub acuzaţia că au „trântit“ o licitaţie în favoarea firmei controlate de senatorul liberal Ion Iordache 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Conu Istrate
16.04.2021, 17:57:38

Daca tie nu-ti ajung 3300 de lei pentru a trai, vierme comunist, adica aproape trei pensii medii, inseamna ca trebuie sa crapi. Te adaptezi, cum au facut toti, cum fac si parintii mei, sau crapi.

+6 (6 voturi)
Capelin Amar
16.04.2021, 17:58:36

M-a emoționat până la lacrimi jelania necăjitului de Iriza. Săracu'! Are casă mare și nu-i ajung banii să o întrețină. Are și datorii la bănci și mai are și niște fălci care trebuie menținute și o burtă pe măsură. Și acum a rămas fără pensia specială căpătată după 12 ani de trândăveală prin Parlamentul României ca răsplată că a fost un traseist detestabil și un spornic tăietor de frunze la câini. Sinistru personaj dar un exemplar standard al faunei mizerabile care formează "clasa politică" a țării. Pomanagiul și milogul ăsta lipsit de orice urmă de bun-simț și de onoare vrea să ne facă să-i plângem de milă. Eu îi plâng de milă dar nu lui ci poporului român care a fost silit (și mai este încă) să fie condus de astfel de lepre nenorocite. De-aia mi-au dat lacrimile.

+6 (6 voturi)
muresan anna
16.04.2021, 18:09:43

Marii patrioti ai tarii!

+5 (5 voturi)
mircea miricioiu
16.04.2021, 19:22:00

alti milogi care vor pensie fara sa contribuie. ati fost cam ca un functionar public. nici acesta nu avea dreptul sa desfasoare alte activitati. iar contributia pentru pensie, puteai sa ti-o achiti personal. cand v-ati dus in parlament ati facut-o in cunostinta de cauza. ca si primarii dealtfel. ati avut pasiunea, placerea de a face politica in cel mai mare legislativ al tarii in conditiile cunoscute de toti. si apoi, asa se traieste in Romania, pe o economie pe care voi ati dezvoltata-o, voi ati asezat tara pe un astfel de nivel de trai.. SUNTETI NISTE MILOGI.

+2 (2 voturi)
Modifică Setările