Târgu-Jiu

articolul anterior articolul urmator

Şcoală din Gorj închisă de DSP. La WC-ul ecologic din curte erau puşi saci menajeri

0
17 Sep 2021 12:48:30
Autor: Alin Ion
La WC-ul din curtea şcolii erau puşi saci menajeri
La WC-ul din curtea şcolii erau puşi saci menajeri

O şcoală din satul Rugi, comuna Turcineşti, Gorj, care cuprinde o grădiniţă şi o şcoală primară, a fost închisă de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj din cauză că la toaletele ecologice au fost puşi saci menajeri pentru colectarea dejecţiilor.

Controlul la unitatea de învăţământ din satul Rugi a fost efectuat miercuri, 15 septembrie, iar inspectorii au dispus măsura închiderii. „S-au constatat mai multe nereguli şi au fost dispuse măsuri de relocare a copiilor la altă unitate de învăţământ din Turcineşti. Au fost trasate o serie de măsuri ce trebuie îndeplinite într-un interval de 45 de zile“, a declarat Narcis Stoian, directorul DSP Gorj.

Primar: „Este inuman să închizi o şcoală“

Primarul localităţii Turcineşti, Ion Modroiu, a spus că şcoala nu trebuia închisă: „Am deschis şcoala şi imediat s-au făcut reclamaţii că nu sunt condiţii. Acolo a fost şcoală la care au învăţat sute de elevi. Nu cred că era necesar să se închidă acea şcoală pentru că erau două cabine de wc ecologice. Se vor rezolva acele lucruri. Eu sunt plecat de aproximativ o săptămână şi nu ştiu exact ce nereguli au fost depistate. A fost închisă de moment şi toate măsurile care au fost dispuse vor fi duse la îndeplinire. Este inuman să închizi o şcoală. În satul în care clopoţelul nu mai sună şi clopotul nu mai bate, ce se întâmplă cu el?“

Copiii vor învăţa la o altă şcoală

Cei 19 copii şi elevi vor învăţa la şcoala din centrul localităţii. 

„Copiii au fost relocaţi la Şcoala gimnazială «Grigore Geamănu» din comună. Sunt aduşi cu microbuzul şi nu sunt mari probleme. Este vorba de 19 copii“, a mai spus primarul. 

Vă mai recomandăm să citiţi 

Câini otrăviţi într-o comună din judeţul Gorj. „Totul pare desprins dintr-un film horror!“

Asistent medical vaccinat în prima etapă, depistat cu COVID-19. Secţia în care lucra a fost declarată focar

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările