Târgu-Jiu

articolul anterior articolul urmator

A fost semnat contractul pentru studiul de fezabilitate şi proiect tehnic al drumului expres Târgu Jiu - Craiova

0
17 Mar 2021 17:24:25
Autor: Alin Ion
Contractul a fost semnat astăzi
Contractul a fost semnat astăzi

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a semnat, astăzi, contractul pentru „Elaborare Studiu de Fezabilitate şi Proiect Tehnic de Execuţie pentru obiectivul Drum Expres Craiova - Târgu Jiu”.

Câştigătorul licitaţiei a fost Asocierea EGIS ROMANIA S.A. – SEARCH CORPORATION S.R.L.

Valoarea contractului este de peste 20 milioane de lei, fără TVA, sursa de finanţare fiind din Fonduri Europene Nerambursabile.

„Principalele servicii ale Prestatorului, conform contractului, constau în:

Elaborarea Studiului de Fezabilitate, ţinând cont de aplicabilitatea în totalitate a legislaţiei în vigoare;

Întocmirea documentaţiei suport şi Asistenţa acordată Autorităţii Contractante pentru depunerea şi susţinerea aplicaţiei de finanţare;

Realizarea Proiectului pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire (PAC) şi asistenţa tehnică până la obţinerea Autorizaţiei de Construire de către Autoritatea Contractantă;

Proiectul Tehnic de Execuţie (PTE), ţinând cont de aplicabilitatea în totalitate a legislaţiei în vigoare;

Documentaţia de atribuire a contractului de execuţie lucrări;

Asistenţa tehnică acordată Autorităţii Contractante în perioada derulării procedurilor de licitaţii pentru execuţie lucrări.

Perioada pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate este de 14 luni de la data de începere, 17 luni de la data de începere pentru elaborarea PAC (respectiv în 3 luni de la elaborarea SF) şi 20 luni de la data de începere elaborarea Proiectului Tehnic (respectiv în 3 luni de la elaborarea PAC)“, se arată într-un comunicat al CNAIR.

Şefa CNAIR a confundat Valea Jiului cu judeţul Gorj 

Mariana Ioniţă, şefa CNAIR, a confundat judeţul Gorj cu Valea Jiului, care se află în Hunedoara: „(...) Aici vorbim de drumul expres care face legătura între Craiova şi Târgu Jiu, practic asigurăm acea legătură mult aşteptată de cei din Valea Jiului cu reţeaua de drumuri de mare viteză. Progresul pe drumul expres Craiova-Piteşti şi faptul că suntem cu trei loturi în execuţie şi sperăm că în curând intră şi al patrulea. Acest drum va aduce o plus valoare zonei. A fost acceptat proiectul la finanţare din fonduri europene“.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările