Târgu-Jiu

articolul anterior articolul urmator

Acţiune inedită de vaccinare la un liceu din Gorj. Profesorii şi elevii şcolii se pot imuniza împotriva COVID-19

1
26 Oct 2021 16:43:10
Autor: Alin Ion
Profesorii şi elevii de la CNTV se pot imuniza în incinta liceului lor
Profesorii şi elevii de la CNTV se pot imuniza în incinta liceului lor

Aproximativ 150 de persoane vor fi vaccinate miercuri, 27 octombrie, împotriva COVID-19 la un centru care va funcţiona în incinta Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu“ (CNTV), din municipiul Târgu Jiu, Gorj.

Campania este destinată imunizării profesorilor, personalului nedidactic şi elevilor liceului, precum şi părinţilor acestora şi altor membri ai familiilor lor. „Acţiunea este desfăşurată la iniţiativa Asociaţiei «Ambasadori Juniori» de la Colegiul Naţional «Tudor Vladimirescu» şi este organizată de liceul nostru şi de Direcţia de Sănătate Publică Gorj. Echipa medicală va fi asigurată de Direcţia de Sănătate Publică, iar la acţiune vor lua parte medici şi asistente de la nivelul cabinetului şcolar“, a spus Daniela-Ileana Vîlceanu, profesorul coordonator al acţiunii de vaccinare de la colegiu.

Trei tipuri de vacinuri sunt puse la dispoziţie

Sunt puse la dispoziţie trei tipuri de vaccinuri: Pfizer, Johnson& Johnson sau Moderna. S-au făcut programări, iar cele mai multe au fost pentru vaccinul Pfizer. De asemenea, se poate efectua oricare dintre doze. „Putem fi un exemplu pentru comunitatea noastră şi prin acţiunile civice!“,  a mai precizat Daniela-Ileana Vîlceanu.

Un nou centru de vaccinare s-a deschis în Târgu Jiu 

Ca urmare a cererilor crescute pentru vaccinare, un nou centru a fost deschis de astăzi în municipiul Târgu Ju. Aproximativ 150 de persoane au venit să se imunizeze în prima zi. Centrul Centrul de vaccinare funcţionează la Spitalul Judeţean de Urgenţă de strada A. I. Cuza, din zona „Pasarela“.

„Centrul de vaccinare anti Covid-19 al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a fost redeschis astăzi, 26 octombrie 2021. Acest centru destinat atât populaţiei, cât şi angajaţilor principalei unităţi medicale din judeţ, funcţionează la Dispensarul TBC (clădirea de la Pasarelă).

Zeci de gorjeni s-au prezentat la centrul de vaccinare al SJU Târgu-Jiu până în ora prânzului, un cadru didactic din Târgu-Jiu fiind printre primii care s-au imunizat.

Astăzi, până la ora 16:00, se vaccinaseră 130 de persoane, dintre care 10 sunt angajaţi ai unităţii medicale. Marea majoritate a celor care au venit să se imunizeze au ales vaccinul Pfizer, cei mai mulţi dintre ei fiind la cea de-a treia doză“, se arată într-un comunicat de presă al Spitalului Judeţean de urgenţă Târgu Jiu.

Vă mai recomandăm să citiţi

Muncitor rănit de un mal de pământ care s-a prăbuşit peste el. Lucra la introducerea canalizării
 
Ce mesaj a transmis medicul şef de la ATI Târgu Jiu celor care nu cred în existenţa COVID-19. „Viaţa voastră e în primul rând în mâinile voastre!“
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Utilizator Adevărul
27.10.2021, 01:16:21

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările