Târgu-Jiu

articolul anterior articolul urmator

Acuzaţii după ce o pacientă internată în spital a fost găsită de rude cu multiple vânătăi şi cu un picior rupt

1
8 Dec 2021 14:57:31
Autor: Alin Ion
Pacienta a fost găsită cu multiple vânătăi pe corp                                              Foto: gorjonline.ro
Pacienta a fost găsită cu multiple vânătăi pe corp                                              Foto: gorjonline.ro

Familia unei paciente în vârstă de 72 de ani, internată în Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, susţine că personalul medical nu a avut grijă de bolnavă, deoarece bătrâna are mai multe vânătăi pe corp şi, mai mult decât atât, un picior rupt. Conducerea spitalului respinge acuzaţiile.

Florina Răscol, fiica pacientei, a avut un şoc când şi-a găsit plină de vânătăi şi cu piciorul rupt: „O duc bună, la spital, pe picioarele ei, şi o găsesc cu picioarele rupte“. 
 
Femeia spune că a încercat să afle ce s-a întâmplat cu mama ei, dar nu a primit vreo informaţie: „Nu vrea să-mi spună şi mie nimeni ce s-a întâmplat. Zic că a căzut din pat, dar cum să cadă din pat şi să-şi rupă piciorul într-un asemenea hal. Este imposibil“. 
 
Florina Răscol spune că nu o să lase lucrurile aşa şi că o să depună plângere la poliţie şi la parchet, pentru a se stabili ceea ce s-a întâmplat. 
 
Pacienta este internată în prezent la Secţia de Ortopedie, pentru a fi tratată în urma fracturii suferite la picior. 
 

Reprezentanţii Spitalului Judeţean susţin că pacienta a căzut la baie

Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu susţine că pacienta prezenta echimoze la internare şi fiica ei i-ar fi mărturisit medicului că a căzut din pat. 
 
„Pacienta s-a prezentat la camera de gardă a SJU Târgu-Jiu pe 14 noiembrie 2021, fiind internată la Secţia Nefrologie, iar pe 15 noiembrie 2021, a fost transferată la Secţia Boli Infecţioase-Compartimentul ATI Covid. Aici a stat internată 14 zile. La internarea în ATI Covid, medicul a observat că pacienta prezenta echimoze pe picioare, care i-au fost aduse la cunoştiinţă fiicei doamnei. Aceasta i-a transmis telefonic medicului că mama sa a căzut din pat la domiciliu, de mai multe ori, iar doctorul a notat în foia de observaţie acest lucru-prezenţa unor echimoze rezultate în urma unui traumatism la domiciliu“, a spus Mihaela Floroiu, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.
 
Aceasta a precizat că pacienta s-a ridicat şi a mers singură la baie, deşi avea contraindicaţii în acest sens, şi acolo ar fi căzut: „De la ATI Covid, după negativare, pacienta a fost transferată pe 29 noiembrie 2021 la Secţia Medicală 2 pentru recuperare post Covid. Avea sondă urinară şi contrar recomandărilor medicilor de a rămâne la pat şi de a apela butonul de urgenţă în caz că are nevoie de ceva, pacienta s-a ridicat şi a mers la baie. A căzut în baia secţiei, o infirmieră auzind-o exact în momentul în care s-a accidentat şi a intervenit. Acum pacienta se află internată la Secţia Ortopedie Traumatologie, având fractură de femur stâng şi echimoze multiple“.
 
Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă a Târgu-Jiu a dispus constituirea unei comisii care va verifica acest caz. 
 
Vă recomandăm să mai citiţi 
 
De ce a murit băiatul de 13 ani din Gorj. Mama lui l-a găsit fără suflare în pat, în dimineaţa de Moş Nicolae
 
Pregătiri la Spitalul Târgu-Jiu pentru noul val al pandemiei de COVID-19 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Sandel
8.12.2021, 16:11:53

da, batrana a vorbit urat de Putin, dupa care a sarit de la etaj.

Modifică Setările