Ambulanţier, acuzat că a refuzat să transporte un pacient rănit grav la un spital din Bucureşti. Victima a murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ambulanţierul este cercetat disciplinar
Ambulanţierul este cercetat disciplinar

Un angajat al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj a refuzat să transporte un pacient rănit grav într-un accident la un spital din Bucureşti. Ambulanţierul este acum cercetat disciplinar. Victima a murit în spitalul din Capitală, unde a fost dus.

Ambulanţierul a motivat probleme de sănătate.

Pacientul a fost transportat, în cele din urmă, de către un alt echipaj, iar întârzierea nu a fost decât de zece minute, însă a decedat ulterior.

Cazul a avut loc în urmă cu câteva săptămâni. Un bărbat din localitatea Tismana a fost accidentat grav, după ce s-a răsturnat cu un ATV. Acesta a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, dar medicii de aici au decis să fie transferat la un spital din Capitală din cauza rănilor grave. Trei ore a durat până când s-a obţinut acceptul unităţii medicale din Bucureşti, însă, când să fie transportat către spital, ambulanţierul a refuzat să se urce la volan. 

Daniel Cojocaru, ambulanţierul acuzat,susţine că i se făcuse rău:

„Am anunţat Dispeceratul să pregătească un echipaj pentru că va fi trimis la Bucureşti că eu nu mă simt în stare. Am palpitaţii, am ameţeli. Nu puteam să plec în cursa respectivă punând viaţa în pericol, a pacientului şi a echipajului. Era vorba de distanţă. E vorba de 600 de kilometri. Nu e vorba de zece kilometri“.

Ambulanţierul a intrat în concediu medical.

Cercetat disciplinar

Conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj a demarat o anchetă internă şi este posibil ca ambulanţierul să fose sancţionat.

„Motive de genul că nu-i rândul meu, la Ambulanţă, nu-şi are locul pentru că este vorba de un om care riscă să moară în orice moment. Dacă nu se simţea bine, trebuia să aibă altă atitudine. Trebuia să-şi ia un medical, să se trateze. Prezentarea la serviciu trebuie să se facă în condiţii de odihnă. Deci ambulanţierul şi echipajele trebuie să vină odihniţi, să nu fie sub influenţa băuturilor alcoolice sau alte substanţe ca să poată să-şi desfăşoare activitatea în bune condiţii“, a spus managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj, Constantin Mitroi.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite