Târgu-Jiu

articolul anterior articolul urmator

Angajat al unui centru de îngrijire din Gorj, infectat cu noul coronavirus

0
24 May 2020 23:41:14
Autor: Alin Ion
Un angajat de la un centru de îngrijire din Gorj, infectat cu COVID-19
Un angajat de la un centru de îngrijire din Gorj, infectat cu COVID-19

Un angajat de la un centru de îngrjire din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj este infectat cu noul coronavirus.

Conform reglementărilor în vigoare, personalul centrelor de îngrijjire este testat de două ori pe lună. „În data de 21.05.2020, la acest centru s-au efectuat recoltări pentru un număr de 21 de angajaţi, rezultatul acestora fiindu-ne comunicat de către DSP Gorj în data de 23.05.2020. Dintre cele 21 de rezultate unul a fost pozitiv, motiv pentru care, imediat, am pus la dispoziţia DSP Gorj toate datele şi informaţiile necesare pentru a fi declanşată o anchetă epidemiologică. În ceea ce priveşte persoana confirmată pozitiv cu noul coronavirus, aceasta nu prezintă simptome specifice infectării, starea ei de sănătate fiind bună, aceasta fiind internată, în data de 23.05.2020,  într-un spital COVID-19. La acest moment, niciunul dintre beneficiari şi nici ceilalţi angajaţi din acest centru nu prezintă simptome specifice infectării cu noul coronavirus, starea lor de sănătate fiind bună.“, a precizat Laurenţiu Diaconescu, directorul DGASPC Gorj.

Conducerea instituţiei anunţă că au fost luate toate măsurile necesare pe perioada stării de urgenţă: „Precizăm că, atât pe perioada stării de urgenţă, cât şi pe perioada stării de alertă, în centrele din subordinea DGASPC Gorj, s-au luat toate măsurile de protecţie prevăzute de legislaţia în vigoare, în vederea prevenirii infectării cu virusul SARS-COV-2, printre care: utilizarea de soluţii dezinfectante pentru mâini, cât şi pentru suprafeţe, precum şi purtarea obligatorie a măştilor şi mănuşilor de protecţie, termometrizarea angajaţilor la fiecare intrare în tură şi declararea pe proprie răspundere de către aceştia a faptului că nu au simptome specifice infectării cu noul coronavirus (COVID-19) şi nu au intrat în contact cu persoane suspecte de infectare cu acest coronavirus. De asemenea, beneficiarilor li se măsoară temperatura de două ori pe zi, sau ori de câte ori este nevoie, urmărindu-se în permanenţă evoluţia stării lor de sănătate.

Deşi vorbim despre un număr de peste 1000 de angajaţi şi aproximativ 700 de beneficiari, atât copii, cât şi adulţi, din centrele rezidenţiale, până acum DGASPC Gorj nu a înregistrat niciun caz pozitiv, deoarece au fost respectate măsurile impuse de Ordonanţa militară nr. 8/2020, respectiv izolarea preventivă la locul de muncă a personalului pe o perioadă de 14 zile, urmată de o perioadă de 14 zile de izolare preventivă la domiciliu. Odată cu instituirea stării de alertă astfel de măsuri nu au mai fost stabilite, constatându-se o relaxare a acestora. În continuare, activitatea la nivelul centrelor rezidenţiale din subordinea DGASPC Gorj se desfăşoară în parametri normali, cu respectarea tuturor măsurilor de protecţie prevăzute de legislaţia în vigoare în vederea prevenirii infectării cu virusul SARS-COV-2“, a mai transmis Laurenţiu Diaconescu.

 


 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii