Târgu-Jiu

articolul anterior articolul urmator

Angajaţi „la negru“ pe şantierul deţinut de dezvoltatorul imobiliar Narcis Ciocăzanu. Muncitorii au fost duşi la poliţie

0
21 Feb 2018 11:31:27
Autor: Alin Ion
Muncitorii au susţinut că se află în perioada de probă                                            FOTO: Arhivă
Muncitorii au susţinut că se află în perioada de probă                                            FOTO: Arhivă

Inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj au descoperit, ieri, pe un şantier din cartierul Bicaz, din municipiul Târgu Jiu, unde sunt construite locuinţe  pentru dezvoltatorul imobiliar Narcis Ciocăzanu, cinci angajaţi care munceau fără forme legale.

 
 
Muncitorii îşi desfăşurau activitatea în cadrul unei firme de construcţii care executa diferite lucrări la imobilele lui Ciocăzanu.
„Amenda pe care angajatorul  o va primi în acest caz se ridică la 100.000 de lei“,
a declarat George Octavian Romanescu, inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.
 

Muncitorii au fost duşi la poliţie 

 
Controlul a fost efectuat cu ajutorul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Gorj. Pentru că muncitorii au refuzat să dezvăluie numele angajatorului, ei au fost conduşi la sediul IPJ Gorj unde a fost stabilită identitatea acestuia.
 

Blocuri ridicate lângă un monument istoric

 
Narcis Ciocăzanu a reuşit să achiziţioneze un teren aflat pe strada Geneva, lângă sediul BNR de cumpărarea căruia era interesată şi conducerea Primăriei Târgu Jiu. Consiliul Local Târgu Jiu nu a votat proiectul de hotărâre privind participarea la licitaţia organizată de către administratorul judiciar, pentru că firma care avea în proprietate terenul se afla în lichidare. Astfel, Narcis Ciocăzanu a participat singur la licitaţie şi a putu cumpăra terenul nestingherit. 
 
Acelaşi om de afaceri a cumpărat casa Moangă şi terenul aferent aflat în imediata apropiere a statuii lui Tudor Vladimirescu din Târgu Jiu. Casa este monument istoric şi are o importanţă istorică deosebită, pentru că aici a locuit o perioadă revoluţionarul Tudor Vladimirescu. Narcis Ciocăzanu a ridicat la doar câţiva metri de casă trei blocuri, primind în mod surprinzător autorizaţiile necesare. 
Dezvoltatorul imobiliar este unul dintre cei care deţin hala de carne din Piaţa Centrală din Târgu Jiu. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările