Târgu-Jiu

articolul anterior articolul urmator

Asistent medical vaccinat în prima etapă, depistat cu COVID-19. Secţia în care lucra a fost declarată focar

1
16 Sep 2021 17:13:47
Autor: Alin Ion
Pacienţii din Secţia de Gastroenterologie au fost testaţi
Pacienţii din Secţia de Gastroenterologie au fost testaţi

Un asistent medicale de la Secţia de Gastroenterologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu a fost infectat cu COVID-19, deşi este vaccinat împotriva virusului.

Asistentul nu prezintă simptome grave şi se află acasă. În schimb, s-a declarat focar la secţia unde îşi desfăşura activitatea. „Există o persoană infectată din rândul salariaţilor. Am avut o situaţie la secţia de Gastroenterologie, unde s-a declarat un focar de infecţie. Această persoană care fost infectată este vaccinată în prima etapă, la începutul lunii ianuarie. Nu prezintă o formă gravă şi se află acasă“, a spus Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.

Internările au fost suspendate până vineri

Toţi pacienţi care erau internaţi la această secţie au fost testaţi , iar cei care au fost găsiţi pozitivi au fost transferaţi la Secţia de Boli Infecţioase, iar restul au fost externalizaţi. „S-a efectuat teste la toţi pacienţii internaţi şi cei care au fost pozitivi au fost transferaţi la Boli Infecţioase, iar toţi pacienţii negativi au fost externaţi la domiciliu. Se va face dezinfecţia totală a secţiei, iar de vineri va fi pusă în funcţiune. La Secţia de Gastroentorologie au fost suspendate internările până vineri“, a mai adăugat Dumitru Vienescu.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Frodo
16.09.2021, 17:20:40

Bagati la cap idiotilor nevaccinati: "Asistentul nu prezintă simptome grave şi se află acasă. În schimb, s-a declarat focar la secţia unde îşi desfăşura activitatea." Citeste mai mult: adev.ro/qzj4oj

+8 (10 voturi)
Modifică Setările