Târgu-Jiu

articolul anterior articolul urmator

Bărbat aflat într-un centru de carantină, decedat. Venise din Anglia cu un autovehicul în care a călătorit singur

3
10 Apr 2020 23:45:11
Autor: Alin Ion
Bărbatului i s-a făcut rău în centrul de carantină                                                       FOTO: Arhivă
Bărbatului i s-a făcut rău în centrul de carantină                                                       FOTO: Arhivă

Un bărbat supraponderal, în vârstă de 41 de ani, care se afla într-un centru de carantină din zona montană Rânca, din judeţul Gorj, a murit vineri, 10 aprilie.

 
Potrivit lui Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj, în jurul orei 12:40, dispeceratul integrat ISU Gorj-SAJ Gorj a fost alertat de către un angajat al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, responsabil de un centru de carantina din staţiunea Montană Rânca, care semnala faptul că, în momentul în care le servea masa de prânz persoanelor aflate in centrul de carantina, într-una dintre camere a găsit un bărbat în stare de semiconştientă. „Imediat, a fost direcâionat spre locul evenimentului un echipaj SAJ din cadrul substaţiei Novaci, în sprijinul căruia a fost direcţionată o ambulanţă tip C cu medic, din cadrul Substaţiei Tg-Jiu.
Pacientul, un bărbat supraponderal, în vârstăde 41 de ani, a fost preluat de către echipajul SAJ din cadrul substaţiei Novaci şi predat pe traseu echipajului cu medic din cadrul substaţiei Tg.-Jiu, care a depus toate eforturile pentru a-l tine pe bărbat in viaţă. Acesta a fost predat la secţia cardiologie a Spitalului din Tg.-Jiu, unde, din păcate, în ciuda eforturilor medicilor, nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva“, a spus Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.
 

I-au fost recoltate probe

 
Bărbatul care a decedat a fost plasat în carantină singur în data de 6 aprilie, după ce s-a întors dih Anglia cu un autovehicul in care a călătorit singur şi nimic nu indica faptul că are probmele medicale. „La servirea micului dejun, persoana responsabila de centrul de carantină în care era cazat bărbatul nu a identificat nicio schimbare în comportamentul acestuia care să indice faptul ca ar avea probleme de sănătate. Pentru ca nu a prezentat simptomatologie specifică infecţiei cu COVID-19, conform procedurilor în vigoare, bărbatul nu a fost testat în ceea ce priveşte infecţia cu noul coronavirus. Înainte de a fi declarat decesul, bărbatului i-au fost recoltate probe, urmând ca acestea să fie trimise, în cel mai scurt timp, către un centru de prelucrare. Pentru prevenirea oricărei suspiciuni de infecţie cu noul coronavirus, toate persoanele care au intrat in contact cu barbatul au fost echipate corespunzator“, a menţionat Florin Chisim. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

aglaia văsîi
11.04.2020, 01:12:04

ce-i aia "supraponderal"? Grāsuliu, gras, foarte gras, grāsan sau obez?

Utilizator Adevărul
11.04.2020, 04:42:02

Comentariu considerat abuziv.

Alexandru Preda
11.04.2020, 05:22:39

De fapt cine este testat în România? Cei din carantina nu, doar post mortem. Cei din izolare doar dacă pica unul pe jos și i se face test dacă trăiește sau dacă moare. Cadrelor medicale li se fac periodic teste. Iar celor care se prezintă la urgenta și sunt pasati de la un spital la altul, i se fac teste postmortem Cam aici s-au dus cele aprox 50 000 de teste făcute în o luna și jumătate în România. Nu au fost lăsați Firea și cu Cercel sa testeze măcar acel eșantion reprezentativ pentru Capitala, ca să nu se afle gradul de transmitere în comunitate. Distracția va începe în comunitate atunci când vom ieși din izolare si vom începe toți serviciul și circulația cu mijloacele de transport. Vom cădea pe capete. Atunci se va vedea vârful epidemiei, care acum mocnește din cauza lipsei de interes a comandamentului de urgenta față de ce se întâmplă în comunitate. Cei asimptomatici și cei cu forme ușoare, care nu știu ca au coronavirus, vor infecta persoane vulnerabile(vârstnici, indivizi cu comorbiditati). Vor fi decese, va creste numărul de infectati.

Modifică Setările