Târgu-Jiu

articolul anterior articolul urmator

Botez cu 100 de persoane într-un restaurant din Gorj. Patronul a primit amenzi în valoarea de aproape 50.000 de lei

0
12 Jul 2020 10:30:29
Autor: Alin Ion
Oamenii legi au desfăşurat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, o serie de controale   foto: Florin Gurgui
Oamenii legi au desfăşurat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, o serie de controale   foto: Florin Gurgui

Autorităţile au desfăşurat sâmbătă seară noi acţiuni de verificare a măsurilor de protecţie sanitară n zonele aglomerate din judeţul Gorj.

Azi-noapte, politişti din cadrul IPJ Gorj s- au sesizat cu privire la faptul că la un restaurant din orasul Bumbesti-Jiu este în desfăşurare un botez în spaţiu închis, cu un număr de aproximativ 100 persoane, organizatorul evenimentului fiind un tânăr de 26 ani din localitate. 
„S-a actionat pentru prevenirea, combaterea şi limitarea răspândirii virusului Covid-19, sens în care s-a luat s-a luat măsura sancţionării administratorului societăţii comerciale, de 64 ani, din oraşul Bumbeşti-Jiu, cu amendă de 15.000 lei, conform Legii 55/2020, aplicată de politiştii din cadrul Poliei Oraşului Bumbeşti-Jiu, cu o amendă de 10.000 lei conform OUG 28/1999, precum şi masura complementara a confiscării sumei de 626 lei, măsuri luate de politişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, o sancţiune în baza HG 984/2005, în valoare de 10.000 lei, aplicata de DSV, o sancţiune de 3000 lei, în baza HGR 857/2011, aplicată de DSV şi două sancţiuni, ambele de 10000 lei, aplicate de OPC, societăţii comerciale“, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Gorj. 
 
De asemenea, tot azi-noapte, poliţiştii au efectuat un control la o societate comercială  din cartierul Bârseşti, din municipiul Târgu Jiu, unde au constat că o femeie, în calitate de director a organizat o cununie civilă şi nu a luat măsuri pentru respectarea distanţării fizice între participanţii la eveniment. Oamenii legii au aplicat o amendă de 3.000 de lei. 

98 de controale au fost efectuate

 
Au fost verificate 98 de societăţi comerciale, de pe raza întregului judeţ. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 16 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 83.000  lei pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, 
 
La acţiuni au participat poliţişti gorjeni, împreună cu jandarmi, poliţişti locali, precum şi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ANSVA, ANPC, Ministerul Muncii, Ministerul Sănătăţii. 
„Forţele de ordine vor desfăşura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă.
Facem apel către cetăţeni să respecte măsurile de protecţie sanitară şi distanţare fizică pentru a-şi proteja propria sănătate şi viaţă, dar şi pentru a-i proteja pe toţi cei din jur“, au mai precizat 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii