Târgu-Jiu

articolul anterior articolul urmator

Candidat cu studii superioare, aspirant la un post de om de serviciu în spitalul din Târgu Jiu

14
20 Jan 2022 16:38:41
Autor: Alin Ion
Pentru cele 57 de posturi scoase la concurs s-au înscris 650 de candidaţi                       Foto: SJU Tg Jiu
Pentru cele 57 de posturi scoase la concurs s-au înscris 650 de candidaţi                       Foto: SJU Tg Jiu

Concurenţa pe posturile scoase la concurse către Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu este foarte mare. Pentru cele 57 de posturi s-au înscris la concurs 650 de candidaţi. Printre ei se află şi o persoană cu studii superioare care vrea să lucreze ca om de serviciu.

„Am fost informat de către secretarul de comisie că pentru un post de îngrijitor de curăţenie a depus dosarul o persoană care a terminat facultatea. Oamenii doresc să participe la concurs şi să ocupe aceste posturi indiferent de forma de şcolarizare poate şi pentru că sunt bine plătite“, a spus Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.

Salariul unui îngrijitor este de minimum 3.000 de lei

Oamenii sunt atraşi de salariile foarte mari din sistemul sanitar. De exemplu, un îngrijitor câştigă minimum 3.000 de lei. „Salariul pentru un îngrijitor porneşte de la 3.000 de lei, în funcţie de sporurile de la care porneşte. Un asistent primeşte un salariu de 5.000-6.000 de lei, depinde de locul de muncă, pentru că vor beneficia de sporuri“, a precizat Dumitru Vienescu.

Peste 250 de candidaţi pentru 15 posturi de infirmieri

Cea mai mare concurenţă se înregistrează pentru posturile de infirmier. „Concurenţa este destul de mare. De exemplu, pe cele 15 posturi de infirmier sunt depuse 252 de dosare, pentru două posturi de asistent la ATI sunt depuse 80 de dosare“, a menţionat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.

„Este un deficit mare“

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu spune că există un deficit de personal mare şi acesta a fost motivul pentru care posturile au fost scoase la concurs: „Este un deficit mare la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă, pentru că nu s-au mai făcut angajări. Sunt secţii care pe normativ trebuie să funcţioneze cu cinci infirmieri şi sunt angajaţi decât trei. Sunt şi secţii non COVID-19 unde se vor face angajări. Pe baza analizei privind deficitul de personal a fost făcută propunerea şi aprobată de Comitetul Director pentru ocuparea a 57 de posturi la nivelul spitalului“.

Vă recomandăm să citiţi şi 

A făcut baie la -8 grade Celsius printre sloiuri de gheaţă pe Cheile Olteţului
 
Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu va beneficia de plafonarea tarifelor la gaze şi energie electrică

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

14 Comentarii

Amdo Odma
20.01.2022, 16:49:44

Ce muncitor in constructii, in ploaie, vant, arsita si ger? Ingrijitor, nene!

-15 (17 voturi)
Ludwig
20.01.2022, 17:55:28

Cica au deficit mare?! hai ba ca locurile sunt aranjate dinainte, intra cine trebuie. Pentru un ingrijitor ce mai mult de 8 clase nu trebuie la spalat pe jos, salariul este 3 mii lei. O asistemta cu postliceala are in jur de 6-7000 lei. Sunt o gramada de scoli private de asistente ce scot pe banda rulanta si tomnatice de 40-50 de ani. Cunosc o persoana ce in 3 ani s-a dus doar 3 saptamani de nu stie nimic. Acum mai nou exista si facultate de asistente si pot ajunge la zece mii lei salariu ca deh au studii superioare. Cand ma gandesc ca pe timpul meu la liceele sanitare si pedagogice era omor de concurenta, iar acum cica fac facultatate de la parterul blocului...

+7 (9 voturi)
Steve
20.01.2022, 17:04:14

Ce studii superioare are? Spiru Haret? Sa-si dea doctoratul si sa aplice pentru parlament sau guvern.

+1 (7 voturi)
muresan anna
20.01.2022, 17:11:45

Se vede ca nu are sustinere politica, altfel si absolvent de Spiru Haret primea o sinecura!

+3 (5 voturi)
Vlach lives matter
20.01.2022, 18:53:01

Nu zice nimic despre posturile de medici articolul ăsta. Recorder ăla e degeaba. Să înțeleg că restul de 78 de asistenți ajung în Djermania? Asta de pe un singur spital. Bravo. Scoateți asistenți, clădiți spitale și școli, biserici, la fel. Djermania e de altă idee acum. Vede și ea că românii sunt bine pregătiți și acceptă slujbe cu mai puțină pregătire. Djermania se dă pe brazdă, iese în întâmpinare și oferă posturi în mentenanță. Djermania are nevoie de mentenanță vai omule. Sunt câțiva români pe care îi publicați și aici care abia așteaptă să le găsească contracte din care să trăiască și ei și România și Djermania, chiar și căutătorii. Nu mai bine se apucă ei de tâmplărie sau decor și lucrează tot aproape de spital la ... funebre?

-1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (14)

Modifică Setările