Târgu-Jiu

articolul anterior articolul urmator

Căsuţe cu cărţi amplasate în zona Rânca pentru turiştii care vin în vacanţă

3
17 Jan 2021 06:20:01
Autor: Alin Ion
Căsuţele cu cărţi sunt amplasate în diferite zone din localitatea Novaci
Căsuţele cu cărţi sunt amplasate în diferite zone din localitatea Novaci

Turiştii care ajung în zona montană Rânca, din judeţul Gorj, pot să împrumute o carte pe timpul vacanţei de la o căsuţă special amenajată în acest sens.

„Căsuţa de lectură“ este o acţiune desfăşurată de către Casa de Cultură din localitatea Novaci, pe raza căreia se află o parte din staţiunea Rânca. Turiştii care vin în zona Rânca pot să împrumute o carte pentru a se bucura de lectură pe timpul vacanţei. 
 
„Datorită reusitei proiectului în anii 2019 si 2020, am hotărât ca în anul 2021 să ne extindem activitatea si în staţiunea Rânca. Asteptăm noi donatori! Nu aruncaţi cartile, pentru alţii sunt o binecuvântare!”, au transmis voluntarii novăceni şi profesorul Elena Basarabă, coordonatorul proiectului. 


Cărţile provin din donaţii

Cărţile care sunt puse la dispoziţia iubitorilor de lectură provin din donaţii. Astfel, organizatorii acţiunii culturale îi aşteaptă cu donaţii pe cei care doresc să facă o faptă bună.
„Mulţumim donatorilor de carte, respectiv domnului Constantin Ţicărău atât de îndrăgostit de aceste meleaguri, încât a ales să locuiasca la Rânca în diverse perioade din an, cât şi donatoarei din Drăgăşani, care trecând spre Rânca ne-a adus cărţi fără a-si lăsa numele! Felicităm cititorii care au înţeles să returneze cărţile citite! Mulţumim celor care au crezut în iniţiativa noastră!“, este mesajul postat pe pagina de Facebook „Casa de Cultură Novaci“.
 

„Învăţati să fiţi cu adevărat fericiti, citind!“

În oraşul Novaci sunt mai multe căsuţe cu cărţi. „În acest moment casuţa de lectură cea mai eficientă, din zona statiei de autobuze  Novaci, conţine carte şcolară. Dragi tineri, petreceţi timpul liber citind! Lectura trebuie să facă parte din vieţile voastre, vă lărgeşte perspectiva asupra lumii în care trăiţi, vă hrăneşte spiritul si imaginatia.Lectura este o formă a fericirii! Învăţati să fiţi cu adevărat fericiti, citind!“,au mai informat organizatorii. 

Vă mai recomandăm să citiţi:
 

Povestea singurului supravieţuitor român de pe un vapor bombardat de ruşi. „A plutit fără vedere două zile pe mare“

Primar din Gorj, supărat că centrul de vaccinare nu funcţionează: „Avem centru de vaccinare anti-COVID-19, însă nu avem vaccin“

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Popa Pius
17.01.2021, 09:48:16

Cărți la Rînca? Ski, manele și măciuci, pentru asta vin turiștiin acolo, nu să piardă timpul citind...

-1 (1 vot)
Tudor Miclovan
17.01.2021, 12:59:57

Te pomenesti ca nu aveau veveritele de turisti de unde sa isi ia alunele de cultura! Veneau aia insetati de cultura la Ranca si intrau in greva foamei ca nu aveau ce citi. Aici e vorba de un simplu decor snob si atat. Cine crapa de nervi ca nu se poate dezvolta cultural, are telefonul la el. De cat sa stea pe infama Facebook, ca sa vada buci si muci de la tot felul de nimicuri umane, poate sa citeasca oricand o carte, in principiu orice carte. Am la loc de cinste pe telefon aplicatia cu Maria Sa, domnul Eminescu, unde jumatate online si restul offline ai tot. Si versuri si jurnalism si proza. Cu optiuni de cautare. Asa ca nu imi trantiti mie fandoseli cu carti lasate in ger, ca la primvara nu le mai puteti folosi. Se vede ca aia nu stiu sa foloseasca o carte, daca o arunca in frig si umezeala doar ca sa dea bine. Umblati cu vrajeala asta!

-5 (5 voturi)
t mihai
18.01.2021, 09:15:53

".... o căsuţă special amenajată în acest sens..." Si în ce consta sensul amenajarii ?

Modifică Setările