Târgu-Jiu

articolul anterior articolul urmator

Ce pensie primeşte fostul ministrul al Agriculturii, Petre Daea. A anunţat că s-a adresat instanţei de judecată

19
24 Jun 2021 20:25:39
Autor: Alin Ion
Petre Daea are o pensie de aproximativ 2.300 de lei                             FOTO Mediafax / Alexandru Dobre
Petre Daea are o pensie de aproximativ 2.300 de lei                             FOTO Mediafax / Alexandru Dobre

Petre Daea, fostul ministru al Agriculturi a recunoscut astăzi, într-o conferinţă de presă, că are o pensie de 2.300 de lei după 52 de ani de activitate şi că va apela la justiţie pentru a i se reîntregi venitul, care a fost redus semnificativ după eliminarea pensiei de serviciu.

„Perioada din Parlamentul României nu este echivalentă cu salariul. Conform articolului 10 din Codul Muncii, la salariu pot fi aduse în calcul pensiei şi celelalte venituri care înseamnă vechimea în muncă, indemnizaţie de conducere, astfel încât să intri în altă logică în formula de calcul. Voi căuta răspuns în instanţa de judecată pentru a înţelege pentru toţi şi fiecare în parte că legea trebuie respectată şi nu poate fi pusă sub semnul întrebării decât verificată de instituţiile abilitate. Nu este vorba de oportunism , ci de respect faţă de lege şi importanţa rostul pe care îl are parlamentarul“, a spus fostul ministru.

Acesta este supărat pe Renate Weber, pentru că nu a atacat legea la Curtea Constituţională: „Eu am rămas extrem de integrat de poziţia doamnei Weber, care a răspuns, la întrebarea de ce nu a atacat la Curtea Constituţională, că nu a văzut şi eu cred că nu a văzut pentru că i s-au umflat ochii de plâns când a fost ameninţată că o schimbă de la conducerea Avocatului Poporului“.

Îi acuză pe Cioloş şi Rareş Bogdan că sunt ipocriţi

Petre Daea susţine că cei care au fost de acord cu noua lege aprobată de Parlament prin care s-au eliminat pensiile parlamentarilor au fost ipocriţi: „Eu nu pot să fiu un ipocrit ca Dacian Cioloş, nu sunt ipocrit ca Rareş Bogdan, nu sunt ipocrit ca Renate Weber, nu sunt ipocrit ca Stolojan, iar de aici încolo aş putea să completez lista. Ei au fost oamenii cei mai vocali, care au considerat că în România nu trebuie să fie un tratament aproximativ egal, dat fiind faptul că au acelaşi tratament, şi anume o indemnizaţie pentru activitate şi o indemnizaţie pentru limită de vârstă cunoscută. De altminteri, aşa este în ţările europene“.

Petre Daea a fost unul dintre cei care au iniţiat legea prin care parlamentarii beneficiau de o pensie specială: „Actul normativ care a fost creat de parlamentarii de atunci, la care eu am fost unul dintre iniţiatori, de aceea eu nu pot să mă ascund“.

 

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

19 Comentarii

Frodo
24.06.2021, 20:30:29

E cam mult sa i se reduca la jumatate, nu a facut nimica sa o merite, la cat a furat ar trebui sa-i ajunga parazitului.

-2 (18 voturi)
imsi2 imsi2
24.06.2021, 20:46:30

Frodo A fost singurul ministru care a facut agricultura reala.

-13 (13 voturi)
muresan anna
24.06.2021, 20:40:13

Pensie dupa contributivitate, asa este normal. Restul......... Prea multi din seria: noua cine ne da? Eu merit mai mult....

+11 (11 voturi)
anion
24.06.2021, 20:44:05

Vad ca a fluturat suma. Ca sa-l credem ca nu e mincinos, asa cum este formatiunea politica a sa PSD, sa posteze Decizia de pensionare sa o studieze o tara intreaga. Eu asa as face in locul lui dar nu cred ca are curaj. Ramane mincinos!

+10 (12 voturi)
imsi2 imsi2
24.06.2021, 20:50:28

Isi merita pensia spre deosebire de Basescu ssi alti democrati care au furat cu doua maini si si au chemat in ajutor si pe altii Hai fratlo ca acum furam cit nu putem duce ! Iar postacii de gemn muresan anna cu 2 n de la nulitate chiar cred ca aia pe care i sprijina nu vor lua pensii speciale. Sati sa l vedeti pe joianis ce pensie va lua si ce institut de cercetari va conduce unul despre binefacerile hitlerismului pt romania ca i se potriveste.

-13 (13 voturi)

Vezi toate comentariile (19)

Modifică Setările