Târgu-Jiu

articolul anterior articolul urmator

Ce s-a întâmplat cu icoana plângătoare de lângă Peştera Muierii. „Semnul crucii poate fi observat foarte clar“

4
13 Oct 2021 17:59:34
Autor: Alin Ion
„Lacrimile“ de pe icoana Maicii Domnului care plângea s-au uscat ori au fost şterse Foto Alin Ion
„Lacrimile“ de pe icoana Maicii Domnului care plângea s-au uscat ori au fost şterse Foto Alin Ion

Credincioşii continuă să vină în număr mare la icoana Maicii Domnului de la biserica din comuna Baia de Fier, din judeţul Gorj, care se lăcrimat timp de mai multe zile.

Biserica monument istoric, veche de aproximativ trei secole, care se află în apropiere de Peştera Muierii, în Gorj, a devenit un loc de pelerinaj. 
 
Părintele paroh Puiu Popescu ne-a spus că „lacrimile“ care s-au scurs exact din ochii Maicii Domnului s-au uscat sau au fost şterse de credincioşii care au dorit să le atingă. Preotul susţine că în urma unei lacrimi s-a format o cruce: „Au mai rămas câteva semne. S-a prelins picătura şi s-a format semnul crucii, care se poate observa foarte clar. Unele lacrimi s-au uscat, iar alte s-au şi şters, după ce au fost atinse de oamenii care au venit să vadă minunea“. 
 

„Mai vin şi acum credincioşi din diferite colţuri ale ţării“

La început, imediat după ce s-a dus vestea că se scurg lacrimi din ochii Maicii Domnului, credincioşii au venit într-un număr foarte mare la biserica din comuna Baia de Fier. În prima zi au venit aproximativ 1.000 de persoane. Şi în prezent, lăcaşul de cult este vizitat de oameni din toată ţara. 
 
„Mai vin şi acum credincioşi din diferite colţuri ale ţării. Au venit şi de la Arad, Timişoara, Constanţa, Hunedoara, Craiova. Au fost credincioşi care au venit şi cu persoane bolnave. Vin din curiozitate şi din credinţă să se închine icoanei Maici Domnului“, a mai spus părintele Puiu Popescu. 
 
Foto Alin Ion

„Nu credeam că se poate întâmpla aşa ceva în sfânta noastră biserică“

Fenomenul a fost observat marţi, 14 septembrie, de enoriaşele prezente la slujba de sărbătoarea Sfintei Cruci.
 
„În timp ce miruiam, spre sfârşit, femeile au venit şi mi-au spus că plânge Maica Domnului. Am rămas foarte surprins. Nu credeam că se poate întâmpla aşa ceva în sfânta noastră biserică. A fost minune Dumnezeiască“, mărturiseşte preotul. 
 
Vă mai recomandăm să citiţi 
 
Interes major al companiilor pentru noul parc industrial de lângă Târgu Jiu. Când ar putea să fie deschis
 
Record de decese în judeţul Gorj din rândul pacienţilor cu COVID-19
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

kh
13.10.2021, 18:10:18

...sarlatanii de trei parale chioare.😂

+13 (17 voturi)
GRIGORIU Grieg
14.10.2021, 13:35:46

E trist ca le merge, ca sunt destui (destule babe) sa puna botul. Cu vreo 25 de ani in urma ma plimbam cu prietena mea, actuala sotie, printre blocuri in Drumul Taberei (ea locuia in zona). Vedem agitatie in jurul unui pomisor, 7-8 persoane din care una plangea intr-o transa religioasa, niste lumanari aprinse, vreo 2 icoane sprijinite de pomisor. Taiase unul cu fierastraul o creanga, ca pe mana, asa, din pomisor ca-i facea umbra la fereastra si babele blocului li s-a parut ca au vazut in taietura niste pete mai intunecate care aduceau cu fata lui Iisus si au inceput sa se agite. Ne-am uitat si noi, iti trebuia foarte multa bunavointa sa hotarasti ca era o fata umana acolo, mie mi se parea silueta intreaga a unui pitic barbos. In fine....

+12 (12 voturi)
m lupascu
13.10.2021, 20:40:55

- lacrimi după bani publici

-9 (15 voturi)
leonard crassas
13.10.2021, 22:21:40

Mai schimbati placa mai sarlatanilor. De ce nu faceti o icoana in care hipiotul sau masa sa rada?

Modifică Setările