Târgu-Jiu

articolul anterior articolul urmator

Cea mai bună miere din România, recomandată pentru ficat, splină şi pancreas. Ce vitamine şi compoziţie are

6
27 Jan 2020 06:18:04
Autor: Alin Ion
Mierea de rapiţă este recomandată pentru diferite afecţiuni
Mierea de rapiţă este recomandată pentru diferite afecţiuni

Mierea de rapiţă este considerată una dintre cele mai benefice din lume datorită compoziţiei şi a beneficiilor sale. Albinele produc această miere în luna mai.

Acest tip de miere este obţinută din rapiţa sălbatică, o plantă care este bogată în proteine, carbohidraţi, glucide, lipide, în minerale precum bor, calciu, fier, fosfor, potasiu, sodiu, în vitaminele A, B1, B2, B3, C şi betacaroten. 
 
Apicultorul Vasile Tufiş, din Târgu Jiu, produce acest tip de miere, care este, de asemenea, bogat în Omega 3. Pentru obţinerea acesteia duce albinele în zona deluroasă: „Am căutat să mergem în zona deluroasă a Olteniei, pentru mierea de rapiţă, pentru că este unul dintre cele mai bune sortimente de miere din lume, deoarece conţine Omega 3 în cantitate foarte mare şi este foarte bună pentru creier, inimă şi circulaţia sângelui. Mai mergem la păpădie, la pomii fructiferi, la salcâmi. Avem ani când mergem foarte departe cu stupina, deoarece cătina, pe lângă fructul deosebit, mai poate să dea albinelor substanţa necesară pentru producerea mierii, care are o valoare nutritivă extraordinară“, a spus Vasile Tufiş.
 

Pentru ce este recomandată mierea de rapiţă 

 
Mierea de rapiţă este recomandată pentru tratarea rinichilor şi a bolilor legate de ochi. Mierea de rapiţă este utilizată pentru a trata osteoporoza deoarece conţine Q3, un element extrem de important pentru dezvoltarea osoasă. 
Un alt beneficiu al acestui tip de miere constă în regenerarea şi menţinerea elasticităţii pereţilor vasculari. De asemenea, consumul de miere din rapiţă protejează de diferite boli ficatul, splina şi pancreasul de diverse boli. Persoanelor care suferă de arsuri la stomac ca urmare a acidităţii foarte scăzute li se recomandă  să folosească meiere de rapiţă. 
 
Faptul că este bogată în vitamina E, acest tip de miere are un factor benefic în încetinirea îmbătrânirii pielii. Din acest motiv, mierea de rapiţă est6e un ingredient folosit la cremele cosmetice. Poate fi folosită profilactic pentru prevenirea afecţiunilor hepatice.
 

Alte tipuri de miere cu efecte terapeutice

 
Alte tipuri de miere cu proprietăţi binefăcătoare sunt de castan, de cimbrişor sau de cătină. „Producem anual şapte-opt sortimente de miere: rapiţă, salcâm, tei, poliflora de munte, mana de munte, cimbrişorul de munte, care este extraordinar de rară, dar un remediu naturist foarte bun, de zmeură, care este tot la fel de rară. Mai mergem la păpădie, la pomii fructiferi, la salcâmi. Avem ani când mergem foarte departe cu stupina, deoarece cătina, pe lângă fructul deosebit, mai poate să dea albinelor substanţa necesară pentru producerea mierii, care are o valoare nutritivă extraordinară. Mai producem miere de castan, care este produsă de la floarea de castan. Este singura miere regenerantă pentru organism“, ne explică apicultorul Vasile Tufiş. 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

foarte atent
27.01.2020, 09:07:36

ce gluma buna: a devenit mierea de rapita cea mai buna miere !! se stie ca mierea de mana este number one in minerale !! si mierea de salcam number one in continutul scazut de zahar !! asta de rapita e o facatura a apicultorilor din ....zahar !!!

+5 (5 voturi)
George Petru Manea
27.01.2020, 12:47:54

Peste tot numai prejudecati. Cum mai aminteam eu pe aici intr-o postare, stupina mea producea anual 3-6 tone de miere si sint unul dintre micii producatori. Exista oameni care se misca cu adevarate divizii de albine peste tot in tara si reusesc in conditii de hraniri artificiale de primavara/toamna si exploatare intensa ( si fara mila as putea sa spun ) sa produca pina la 50-100 kg de miere pe familia de albine pe an. Eu am redus la 100 de familii si practic un tip apicultura traditional si fara chimicale sau hraniri ( 10-20 kg/familie ). Nu ma intereseaza profitul in dauna acestor fiinte si a celor care consuma miere ( inclusiv eu ). Mierea este un produs complex si reprezinta tot ce gaseste familia de albine pe o raza de pina la 5 km de stup. Este diferita de la zona la zona, de la stup la stup si depinde de vreme, de flora si fauna . Flora pe care inca o mai avem pina vom intilni numai monoculturi / pesticide si albinele vor disparea . No problem, vom cumpara de la chinezi , cum o si facem deja, in dauna apicultorilor romani. Asa cum difera vinurile, brinzeturile , produsele de carne, la fel este si in cazul mierii. Mierea poliflora de la mine nu se potriveste cu cea din Sibiu sau Constanta . E vorba de gust, aroma, nuante de nectar de la diverse flori. Cea de mana este adunata din excrementele puricilor de frunze sau secretii ale unor arbori . Ne dam in vint dupa mierea de manuca si mierea mea e de zece ori mai buna si mai aromata . Naturala si absolut potrivita pentru oamenii zonei fiindca si aici e o legatura . Restul e reclama si lipsa de informatii si lumea isi face impresii gresite. Si maninca miere artificiala din melasa si zahar la greu

+5 (5 voturi)
defu gabi
27.01.2020, 13:08:20

Chinezii aproape nu mai au albine din cauza poluarii si, paradoxal, sunt cei mai mari exportatori de miere din lume... Bineinteles, sintetica... Cea de la apicultorii romani, chiar daca e "ajutata" si "inmultita" tot e mai sanatoasa decat ce vand chinezii... Totusi se mai gasesc si apicultori care produc in limitele decentei si calitatii de pe vremuri... Pe de alta parte, rapita e utilizata industrial, crescuta cu ingrasaminte chimice, ierbicide si pesticide, pe deasupra, din samanta modificata genetic... In consecinta, mierea de rapita e "sanatate" curata... Pentru cine crede balivernele publicitare...

+5 (5 voturi)
Adrian Foangǎ
27.01.2020, 09:21:44

Numai tipuri de miere-minune, toate rare si foarte rare, pe care apicultorii le mai si ajuta cu niste substanta de la bidon, sa fie si mai bune pentru organism.

+6 (8 voturi)
kitty kat
27.01.2020, 09:50:13

Si despre mierea falså nimic ?

+4 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (6)