Târgu-Jiu

articolul anterior articolul urmator

Centrul de Evaluare COVID-19 din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a început să funcţioneze

0
28 Jan 2022 17:17:22
Autor: Alin Ion
Primii pacienţi au ajuns la centrul de evaluare COVID-19 din Târgu Jiu        Foto: Spitalul Judeţean
Primii pacienţi au ajuns la centrul de evaluare COVID-19 din Târgu Jiu        Foto: Spitalul Judeţean

Centrul de Evaluare COVID din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a început să funcţioneze de joi, 27 ianuarie.

Primii pacienţii au venit, deja, la Centrul de evaluare, care funcţionează în clădirea fostului Dispensar TBC de pe strada A.I. Cuza (Pasarelă). 

„Acest centru funcţionează în regim de spitalizare de zi, cu un program de funcţionare de luni până duminică, în intervalul orar 08:00 – 20:00. Pacienţii care manifestă forme uşoare sau medii de coronavirus se pot adresa personalului medical de aici, centrul de evaluare având o capacitate de cinci paturi. 

Pentru a fluidiza activitatea centrului şi pentru a putea fi respectate măsurile de distanţare socială, recomandăm pacienţilor să se programeze în prealabil la numărul de telefon 0786.225.134. 

În centrul de evaluare COVID se acordă servicii medicale pacienţilor diagnosticaţi cu noul coronavirus, fără a fi necesară prezentarea biletului de trimitere de la medicul de familie sau medic specialist“, a spus Mihaela Ţicleanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.
 
La momentul prezentării în centrul de evaluare, bolnavii vor fi primiţi pe baza dovezii confirmării infecţiei printr-un test antigen rapid sau test RT-PCR, identificat în platforma Corona Forms. Aici, vor beneficia de examen clinic, analize de sânge, radiografie în vederea evaluării formei clinice a afecţiunii şi a necesarului de tratament.
 
 

Pacienţii sunt evaluaţi şi trataţi

 
 
Pacienţii pozitivi la coronavirus, cu forme uşoare şi medii, vor beneficia de evaluare, investigaţii medicale specifice, tratamentul necesar (medicamente antivirale, precum Favipiravir), dar şi de posibilitatea administrării anticorpilor monoclonali conform protocoalelor medicale în vigoare. 

„Dacă în urma investigaţiilor medicale, se va ajunge la concluzia că pacientul are nevoie de internare, va fi îndrumat spre secţiile care tratează formele medii sau grave de coronavirus.
 
În cazul în care, după externarea din Centrul de evaluare, apar simptome noi, pacienţii se pot readresa personalului medical de aici“, a mai transmis purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă.
 
Vă rugăm să mai citiţi: 
 
Complexul Energetic Oltenia şi societăţile partenere vor investi peste 1,2 miliarde de euro în noi capacităţi de producere a energiei electrice
 
Centrul de vaccinare din municipiul Motru ar putea fi închis din cauza facturilor mari la utilităţi

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările