Târgu-Jiu

articolul anterior articolul urmator

Cererea de strămutare a dosarului lui Condescu a fost respinsă

0
7 Jul 2016 11:29:52
Autor: Alin Ion
Cererea lui Condescu a respinsă de Curtea de Apel Craiova
Cererea lui Condescu a respinsă de Curtea de Apel Craiova

Cererea de strămutare a procesului în care liderul de sindicat Marin Condescu şi Viorel Temelescu, foştii şefi de la Pandurii sunt judecaţi de Tribunalul Olt, a fost respinsă de către Curtea de Apel Craiova.

 
Solicitarea de strămutare a dosarului a fost înaintată de către Marin Condescu. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este fedinitivă. 
Condescu a mai cerut şi recuzarea judecătorului de caz, dar acţiunea a fost respinsă de un alt complet. 
 

Acuzat că şi-ar fi însuşit peste 1,5 milioane de lei

 
Marin Condescu a fost trimis în judecată, în anul 2014, pentru prejudicierea clubului Pandurii. Procurorii susţin că s-ar fi folosit de trei contracte false pentru a obţine peste 2,5 milioane de lei de la fosta SNLO. „În perioada 23 martie 2011-29 septembrie 2011, în mod repetat şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în calitate de preşedinte al C.S. PanduriiLignitul Tg.-Jiu, a semnat în fals la rubrica ,,CESIONAR” şi a uzat de un număr de trei înscrisuri denumite contract de cesiune creanţe, cunoscând că acestea sunt false, pe care ulterior, prin intermediul inculpatului Temelescu Viorel, le-a prezentat spre semnare factorilor de conducere din cadrul S.N.L.O. Tg-Jiu, inducându-i pe aceştia în eroare, obţinând în acest mod un folos material injust în sumă totală de 2.503.933 lei“, se arată rechizitoriu
 
Anchetatorii susţin că Marin Condescu şi-ar fi însuşit peste 1,5 milioane de lei de la clubul Pandurii, în urma acordării unor împrumuturi fictive: „În sarcina aceluiaşi inculpat s-a reţinut că în mod repetat şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în calitate de preşedinte al C.S. Pandurii Lignitul Tg-Jiu, prin folosirea unor contracte de împrumut fictive, care nu reflectă realitatea,  acordate în calitate de persoană fizică către C.S. Pandurii Lignitul Tg-Jiu şi-a însuşit personal în mod necuvenit suma de 1.551.156 lei, la care se adaugă suma transferată sistematic către o firmă din Tg-Jiu  de 1.080.000 lei, prejudiciind astfel interesele clubului sportiv“, se mai arată în rechizitoriu. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările