Târgu-Jiu

articolul anterior articolul urmator

Cinci autobuze moderne, pentru transportul în comun din Târgu Jiu

0
23 Sep 2015 23:12:31
Autor: Alin Ion

Cinci autobuze noi de transport în comun vor circula de mâine pe străzile din municipiul Târgu Jiu. Mijloacele de transport au fost achiziţionate de către Transloc şi au costat 4,5 milioane de lei noi.

 
Directorul societãţii Transloc, Vasile Cãilean, a precizat cã autobuzele sunt conforme cu ultimele norme impuse de Uniunea Europeanã, având o capacitate maximã de 110 cãlãtori pe scaune şi în picioare: „Aceste cinci noi autobuze sunt conforme cu toate condiţiile pe care noi le-am pus în caietul de sarcini. Sunt echipate cu motoare Euro 6, aer condiţionat şi sistem de încãlzire pe perioada rece, cutia de viteze este automatã, platforma este total coborâtã, joasã, aşa încât sã se permitã şi persoanelor cu dizabilitãţi sã aibã acces în mijlocul de transport. Ele respectã ultimele norme impuse de UE pentru astfel de mijloace de transport. Sunt produse în România, în judeţul Ilfov şi una din condiţiile pe care noi le-am pus a fost ca service-ul lor sã îl facem noi la Târgu-Jiu, iar o parte din personalul nostru tehnic a fost instruit de cãtre producãtor în sensul de a folosi aceste aparate. Au 28 de locuri pe scaune pentru cãlãtori, capacitatea maximã este de 110 cãlãtori. Vor funcţiona 20 de ore din 24 zilnic, pe toate traseele. Ponderea mare este pe traseul 9 Mai - Artego“.
 
 
Cinci autobuze vechi vor fi scoase din uz, în ordinea vechimii. „Mai rãmân în parcul auto 14 mai vechi, alte 10 sunt noi", a spus Vasile Cãilean.
 

Încă cinci autobuze noi vor fi achiziţionate

 
Pentru anul viitor, municipalitatea are în plan cumpãrarea a altor cinci mijloace moderne de transport, printre care şi douã microbuze. În prezent, parcul auto al societãţii Transloc numãrã 14 autobuze şi troleibuze care nu sunt dotate însã conform normelor europene şi alte 10 mijloace de transport moderne.
 

„Am mai achiziţionat cinci autobuze noi într-o primã etapã, acum în a doua etapã am mai luat alte 5, ne propunem ca pentru 2016 sã facem de pe acum demersuri pentru a achiziţiona încã cici autobuze sau din cele acestea sã aducem 2-3 autobuze şi sã luãm şi douã microbuze pentru cã la nivel de municipiu, în ultima perioadã, au apãrut noi cartiere şi noi trasee şi efectiv sunt trasee pe care le putem rezolva pe o capacitate mai micã. Nu sunt probleme nici în ceea ce priveşte transportul elevilor pe anumite trasee",
a spus Florin Cârciumaru.
Primãria Târgu-Jiu are în plan un program pe fonduri europene pentru modernizarea întregii infrastructuri a transportului în comun din Târgu Jiu.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările