Târgu-Jiu

articolul anterior articolul urmator

Computer Tomograf la Spitalul de pneumoftiziologie din Dobriţa

0
25 Aug 2021 11:25:52
Autor: Alin Ion
Spitalul de pneumoftiziologie din Dobriţa va fi dotat cu un Computer Tomograf       Foto: C. J. Gorj
Spitalul de pneumoftiziologie din Dobriţa va fi dotat cu un Computer Tomograf       Foto: C. J. Gorj

Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din Dobriţa, Runcu, va avea, începând cu luna decembrie, un computer tomograf (CT).

 
Consiliul Judeţean Gorj a semnat contractul de furnizare. Firma prestatoare va avea la dispoziţie trei luni pentru amenajarea spaţiului în care va funcţiona noul CT precum şi pentru punerea în funcţiune a echipamentului medical. De asemenea, alături de CT, vor fi livrate, până la jumătatea lunii septembrie, şase monitoare pentru funcţii vitale precum şi 30 de aparate de oxigenoterapie.
„Computerul tomograf precum şi celelalte echipamente medicale sunt achiziţionate în cadrul proiectului „Consolidarea capacităţii de gestionare a crizei sanitare COVID-19 la nivelul Spitalului de Pneumoftiziologie «Tudor Vladimirescu», Judeţul Gorj”, în valoare totală de 5,8 milioane de lei, finanţarea  fiind asigurată 100% din Fondul european de dezvoltare regională (FEDR). Proiectul vizează dotarea cu echipamente şi aparatură medicală a celor trei secţii care funcţionează în prezent ca „Zonă Tampon” respectiv „Zonă COVID” în cadrul unităţii sanitare de la Dobriţa. În data de 24 august 2021, după finalizarea procedurii de achiziţie, au fost semnate contractele de furnizare pentru echipamentele medicale. Primele dintre acestea, respectiv cele şase monitoare funcţii vitale cu suport mobil precum şi cele 30 de aparate de oxigenoterapie, vor fi livrate, conform contractului, în 20 de zile de la data semnării acestuia, ceea ce înseamnă că, până la jumătatea lunii septembrie, ar urma să fie disponibile pentru tratarea pacienţilor internaţi la spitalul din Dobriţa. În ceea ce priveşte computerul tomograf, termenul de punere în funcţiune este de 90 de zile de la data semnării contractului, mai ales că nu presupune doar livrarea echipamentului medical ci şi amenajarea spaţiului şi a protecţiei radiologice“, se arată într-un comunicat al Consiliului Judeţean Gorj.
 

Pacienţii nu vor mai fi transportaţi la Târgu Jiu

Pacienţii internaţi la spitalul din Dobriţa nu vor mai fi transportaţi la Târgu Jiu pentru efectuarea acestei investigaţii. 
„Este un pas esenţial pentru îmbunătăţirea condiţiilor de tratament ale pacienţilor internaţi la spitalul de pneumoftiziologie de la Dobriţa. Fără îndoială, cel mai mare avantaj este acela că nu vom mai fi nevoiţi să consumăm timp preţios pentru a transporta pacienţii care au nevoie de control tomograf până la Târgu Jiu şi înapoi. Controalele sunt făcute mult mai rapid, în cadrul spitalului. Iar acest lucru este important pentru că se reduce timpul de intervenţie în actul medical, sunt eliminate riscurile transportului şi, nu în ultimul rând, pentru că ambulanţele utilizate în această operaţiune pot fi relocate către alte urgenţe”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu.
De asemenea, monitoarele pentru funcţii vitale şi, mai ales, aparatele de oxigenoterapie sunt esenţiale în gestionarea şi tratarea afecţiunilor specifice pacienţilor internaţi la Dobriţa dar şi celor care sunt transferaţi aici pentru tratament împotriva COVID-19.
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările