Târgu-Jiu

articolul anterior articolul urmator

Concert susţinut de Orchestra Metropolitană Bucureşti în Parcul Coloanei lui Brâncuşi

0
23 Jun 2021 10:25:27
Autor: Alin Ion
Concertul Orchestrei Metropolitane Bucureşti va avea loc lângă Coloana lui Brâncuşi
Concertul Orchestrei Metropolitane Bucureşti va avea loc lângă Coloana lui Brâncuşi

Orchestra Metropolitană Bucureşti, sub bagheta lui Daniel Jinga, va avea loc pe data de 26 iunie, de la ora 19:00, în Parcul Coloanei Fără Sfârşit din Târgu Jiu.

Programul va cuprinde lucrări de mare popularitate, printre care G. Dinicu – Hora mărţişorului, B. Bartok – 6 dansuri româneşti, I. Ivanovici - Valurile Dunării, C. Porumbescu – Balada, G. Enescu – Balada, C. Dimitrescu – Dans ţărănesc, G. Dendrino – Uvertura opereti “Lăsaţi-mă să cânt”, E. Doga – Dulcea şi tandra mea fiară şi Pascal Bentoiu – Suita ardelenească.

Condiţii de participare pentru spectatori

Conform legislaţiei în vigoare, participarea la astfel de evenimente este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, purtarea măştii de protecţie fiind obligatorie.

Minorii sunt exceptaţi de la prezentarea dovezilor medicale necesare participării la spectacol. De asemenea minorii de peste 5 ani sunt obligaţi să poarte mască.

Ce manifestări vor avea loc în Parcul Coloanei

„Mari evenimente muzicale naţionale se opresc pentru o seară la Târgu Jiu, din iunie până în septembrie, aducând public şi muzicieni alături, pentru a trăi pe viu emoţia artistică, vegheaţi de Coloana Infinitului a lui Constantin Brâncuşi.

Pianul călător, eveniment care a avut deja loc în data de 5 iunie, Orchestra Metropolitană Bucureşti, Vioara lui Enescu, Violoncellissimo, Duelul viorilor vă invită la întâlnirea cu muzica bună în Parcul Coloanei Fără Sfârşit.

De-a lungul ediţiilor anterioare, toate aceste evenimente reunite sub genericul Turnee de poveste s-au dovedit autentice poveşti de succes de anvergură naţională şi chiar internaţională. Drumul nu a fost uşor, efortul însă a meritat din plin, pentru că peste tot sălile sau spaţiile în aer liber au fost neîncăpătoare pentru numărul mare de spectatori veniţi la concerte.

Organizatorii evenimentului, Primăria şi Consiliul Local al Municipiului Târgu Jiu se adresează prin aceste spectacole iubitorilor de frumos din oraş care sunt aşteptaţi la întâlnirea cu muzica bună, într-un cadru încântător“, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Târgu Jiu.

Program :

26 iunie – Orchestra Metropolitană Bucureşti, dirijor Daniel Jinga

2 iulie – Vioara lui Enescu

20 august – Violoncellissimo - Clasic la puterea a treia

28 septembrie – Duelul viorilor

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările