Târgu-Jiu

articolul anterior articolul urmator

Concurs de angajare într-o instituţie de stat: „Dacă se ridica de pe scaun, picau fiţuicile ascunse sub rochie“

15
24 Jun 2021 17:09:58
Autor: Alin Ion
Concursul a fost organizat de DSVSA Gorj
Concursul a fost organizat de DSVSA Gorj

Doi dintre candidaţii care au participat, miercuri, la un concurs de angajare la Direcţia Sanitar- Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentară (DSVSA) Gorj au dezvăluit presupuse nereguli din sala de examen

DSVSA Gorj a organizat concurs pentru ocuparea unor posturi de ingineri şi medici veterinari. O tânără candidată, care a terminat facultatea în urmă cu doi ani, este dezamăgită de ceea ce s-a întâmplat. Ea a declarat, sub protecţia anonimatului, că o contracandidată a copiat fără să se jeneze de cei care asistau în sală şi că la final nu se putea ridica pentru că i-ar fi căzut fiţuicile pe jos.
„Este prima dată când merg la un concurs de acest fel, organizat de o insttuţie de stat, şi mă aşteptam să fie serios, pentru că ce am văzut nu mi s-a părut deloc serios. Am participat la un concurs de ocupare a unui post de inginer gradul II. Persoanele care au asistat în sală s-au prefăcut că nu văd ceea ce făcea una dintre noi. Avea copiuţele ascunse sub rochie şi a copiat. Nu am spus comisiei, dar acum îmi pare rău că nu am spus. Sunt foarte sigură că a fost un concurs aranjat. Nu mă aşteptam să câştig, dar mă aşpteptam să fie ceva serios. Din câte ştiu, persoana respectivă a şi câştigat concursul. Fata a avut şi tupeul să spună că nu se poate ridica deoarece avea fiţuicile ascunse sub rochie, la burtă, şi i-ar fi căzut pe jos în momentul în care s-ar fi ridicat. A vorbit cu o femeie care asista şi aceasta i-a adus chiar geanta ca să poată pleca. Mi s-a părut foarte ciudat, pentru că se vedea clar cee ce se întâmplă. Am terminat facultatea în urmă cu doi ani şi lucrez în domeniul privat, dar îmi doream să mă angajez la stat”, a susţinut tânăra

„Una dintre persoane se tot uita în telefon“

 
De asemenea, un alt candidat a precizat că o altă concurentă se ajuta de telefonul mobil: „La intrare, ni s-a cerut să închidem tot ce înseamnă dispozitiv electronic şi eventualele materiale, în afară de pixuri, au fost puse separat. Una dintre participantele la examen s-a uitat pe telefon. Ca participant, grija mea este să îmi văd de ale mele ca să fiu cât mai în regulă cu instrucţiunile primite. Am sesizat că una dintre persoane se tot uita în telefon. Mă tot uitam stţânjenit de situaţie. Nu ştiu dacă persoana respectivă a şi câltigat concursul. Eu am remarcat doar o eventuală fraudă. Nu ştiu dacă a fost aranjat totul, dar e normal să te gândeşti la acest lucru“. 
 

„Aveau posibilitatea să anunţe comisia de examen“ 

Robert Spânu, directorul executiv al Direcţiei Sanitar Veterinare Gorj, a precizat că persoanelor nemulţumite au posibilitatea să depună contestaţii şi că aspectele negative ar fi trebuit comunicate comisiei: „Candidaţii nemulţumiţi aveau posibilitatea să anunţe comisia de examen. Acum, pot să spună orice. Au posibilitatea să depună contestaţie, pentru că sunt în termenul legal. Eu nu am fost în sală şi nu am făcut parte din echipa de concurs. Concursul nu a fost înregistrat audio-video“.


Vă recomandăm să mai citiţi:

 
 Campanie mobilă de vaccinare anti COVID-19 în 12 comune din judeţul Gorj
 
Oferta săptămânii: donezi sânge şi primeşti gratuit zece kilograme de cireşe
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

15 Comentarii

dumitru bogdan
24.06.2021, 18:08:53

Bine ca bacalaureatul se poate inregistra, concursurile astea nu. Ar fi jale dacă s-ar introduce măsura. O idee buna emisa de director. Din greșeală.

-6 (14 voturi)
Ludwig
24.06.2021, 18:20:35

Asa sunt toate posturile la stat. Credeti ca aceea ospatarita nu ocupa postul de inginer constructor hidrotehnica , daca presa nu se agita. In cazul de mai sus probabil posturile de inginer in cadrul dsv sunt oentru absolventi de chimie alimentara sau zootehnie, altfel nu vad ce legatura are inginerie cu perisabilitatea alimentelor...

+8 (8 voturi)
muresan anna
24.06.2021, 18:53:35

Nimic nou. Nu stiu cine se mai mira. Oare nu se intreaba nimeni de ce nu-i angajeaza nimeni in privat pe cei care si-au pierdut locurile caldute la stat? Unde a fost angajata duamna Dancila, la plecarea din functia de premier? Nicaieri, dar i-a oferit Domnul Isarescu un post caldut la stat. Cu cine a concurat? Cam acesta este nivelul "specialistilor" de la stat, sau la stat!

+5 (5 voturi)
glory14 glory88
24.06.2021, 19:11:14

aberatii. daca vroia sa faca ceva, in timpul examenului ii raporta pe cei care copiau.

-3 (3 voturi)
Ludwig
24.06.2021, 20:00:20

Pai comisia era oricum manjita de spaga sau era cu dedicatie politica postul...

+9 (9 voturi)

Vezi toate comentariile (15)

Modifică Setările