Cum se prepară cel mai bun vin fiert, o desfătare pentru în zilele de iarnă aprigă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scorţişoara nu trebuie să lipsească dintr-un vin fiert
Scorţişoara nu trebuie să lipsească dintr-un vin fiert

Vinul fiert este băutura preferată în serile friguroase de iarnă. Preparată corespunzător, băutura este o adevărată desfătare. Pentru a prepara un vin fier de calitate trebuie să ţinem cont de o serie de recomandări.

Un pahar cu vin fiert cu scorţişoară oferă nu doar o savoare deosebită, ci are şi puteri tămăduitoare pentru cei care suferă de răceală. Nimic nu se compară cu un vin fiert savurat la gura sobei în serile friguroase de iarnă.

Pentru prepararea celei mai căutate băuturi din perioada rece avem nevoie de o sticlă de 750 ml de vin roşul, de preferat din cel de ţară, de 3-4 linguri de zahăr, 2-3 beţe de scorţişoară şi, cei care preferă, câteva felii de portocală sau măr. 

Mod de preparare

Vinul se pune la fiert într-o oală, la foc mic, iar în momentul în care s-a încălzit se pune zahărul, după care se amestecă foarte bine, până se topeşte. Este recomandat ca vinul să nu fie lăsat să fiarbă în momentul în care se adaugă zahărul, pentru că, în caz contrar, s-ar pierde o mare part din alcool. Se pun, apoi, beţişoarele de scorţişoară şi se lasă la foc aproximativ cinci minute pentru a se pătrunde foarte bine aroma de scorţişoară. Se opreşte focul şi se scot beţişoarele de scorţişoară, vinul putând să fie consumat. 

Sfaturi pentru un vin fiert reuşit 

Pentru a avea parte de un vin fiert reuşit trebuie avute în vedere următoarele recomandări. Vinul nu trebuie lăsat să fiarb, ci trebuie luat de pe foc în momentul în care ajunge la o temperatură apropiată, pentru că, altfel îşi va pierde alcoolul şi aroma.

Nu trebuie pusă o cantitate mare de zahăr, pentru că aromele ar fi acoperite. Nu trebuie folosite foarte multe condimente. Cei care doresc pot să mai adauge câteva felii de portocale sau de mere, care nu se lasă la foc mai mult de două minute. Ordinea condimentelor trebue respectată, mai ales în cazul scorţişoarei care trebuie să fie adăugată după ce se topeşte vinul. Este de preferat să se folosească beţişoare de scorţişoară, pentru cu praful duce la tulburarea vinului.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite