Târgu-Jiu

articolul anterior articolul urmator

Derapaj al primarului municipiului Târgu Jiu: a asemuit operele lui Brâncuşi cu un bolovan

6
4 Mar 2021 19:17:35
Autor: Alin Ion
Primarul Romanescu a oficiat de curând o căsătorie la Poarta Sărutului
Primarul Romanescu a oficiat de curând o căsătorie la Poarta Sărutului

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a spus, la o emisiune de la Radio Accent, că poliţiştii locali păzesc un bolovan, referindu-se la faptul că aceştia asigură paza operelor lui Brâncuşi din Parcul central.

Primarul Romanescu se află în conflict cu Poliţia Locală Târgu Jiu, după ce organizaţiile sindicale au contestat în instanţa de judecată organigrama aprobată de Consiliul Local., care prevede trasformarea a 39 de poiţşişti locali în agenţi de pază.
 
„Odată ce ai cresc în grad, ce ţi-a crescut salariu, ce ai căpătat o calitate de funcţionar public, încearcă să-şi însuşeşti calităţile pe care care trebuie să le ai ca funcţionar public. (...) Dacă ai plecat dintr-o calitate de paznic şi, ulterior, ai câştigat această funcţie de demnitate sau ai devenit funcţionar public, încearcă în perioada asta cum poţi să faci faţă unor rigori ale funcţiei, că una este să păzeşti un obiectiv şi să stai 24 de ore din 24 lângă un bolovan, iar alta este să relaţionezi în fiecare zi cu cetăţenii dintr-un anumit oraş“, a declarat Marcel Romanescu. 

Poliţiştii locali asigură paza operelor lui Brâncuşi 

 
De menţionat este că poliţiştii locali asigură paza operelor marelui sculptor Constantin Brâncuşi din Târgu Jiu: Masa Tăcerii, Aleea Scaunelor,  Poarta Sărutului şi Coloabna fără de Sfârşit. Decizia a fost luată după ce s-a constata că unele opere, în special, Coloana fără de Sârşit, au fost vandalizate de unii vizitatori care au scrijelit pe acestea. În plus, Consiliul Local Târgu Jiu a hotărât că atingerea operelor de artă este interzisă, mai ales că mulţi dintre turişti se aşezau pe scaunele de Masa Tăcerii. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Coco Cocos
4.03.2021, 19:31:32

..iar noi te platim, chiar daca esti la fel...

+1 (1 vot)
Sic+irit
4.03.2021, 20:24:05

Pai daca dulapu' de la cotroceni s-a tolanit pe "pietrele" alea de se numesc Masa tacerii, ce sa invete si Marcelica?

-2 (4 voturi)
Vasile Naftuli
4.03.2021, 21:44:02

Dați-l jos de pe „tron”, asemenea „apreciere” pentru cel mai reprezentztiv scultor al județului și al tării.

-8 (8 voturi)
mmm mmm
4.03.2021, 22:15:06

Brâncuși: „V-am lăsat săraci și proști. Acum, vă găsesc și mai săraci şi proşti“

+1 (1 vot)
t mihai
4.03.2021, 23:09:23

"De menţionat este că poliţiştii locali asigură paza operelor marelui sculptor Constantin Brâncuşi din Târgu Jiu: Masa Tăcerii, Aleea Scaunelor, Poarta Sărutului şi COLOABNA FĂRĂ DE SFÂRŞIT." Trebuie sa-i multumim public domnului A lin, care tocmai ne-a informat de existenta unei opere inedite pâna acum, COLOABNA FĂRĂ DE SFÂRŞIT.

+8 (8 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările