Deschiderea Transalpina, gură de oxigen pentru turismul din zonă. Rânca s-a animat de turişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spaţiile de cazare din Rânca ocupate la jumătate                                                            Foto: A.I.
Spaţiile de cazare din Rânca ocupate la jumătate                                                            Foto: A.I.

Redeschiderea circulaţiei pe Transalpina, cel mai înalt drum din România, reprezintă o gură de oxigen pentru proprietarii de spaţii de cazare din zona montană Rânca, dar şi din localităţile străbătute de şoseaua care ajunge la cea mai înaltă înălţime din România, 2.145 de metri, în pasul Urdele.

Rânca s-a animat în mini vacanţa de Rusalii, după ce aproximativ 2.000 de turişti au ajuns în staţiunea aflată în Munţii Parâng la o altitudine de aproximativ 1.600 de metri. Majoritatea au venit pentru că circulaţia pe Transalpina a fost redeschis la jumătatea săptămânii trecute şi, astfel, pot străbate munţii de la un capăt la altul. „Deşi vremea nu a fost chiar însorită, numărul de turişti a crescut o dată cu redeschiderea Transalpinei. Capacitatea de cazare a fost ocupată în jur de 40-50%. Pe lângă turişti care s-au cazat în staţiune, au fost mulţi care au tranzitat zona şi s-au oprit să consume ceva“, a spus Constantin Pănescu, preşedintele Asociaţiei Concesionarilor din Rânca.

„Transalpina este mama turismului montan românesc“

Proprietarii de spaţii de cazare din Rânca se aşteaptă ca numărul de turişti să crească după ce elevii vor intra în vacanţa de vară. În plus, zona reprezintă un refugiu pentru cei care vor să fugă de anunţata caniculă, temperatura fiind cu cel puţin zece grade mai scăzută. „Ne aşteptăm ca numărul turiştilor să crească în vacanţă. În România, 25% din turism este reprezentat de vacanţele elevilor.

Transalpina

Zona Rânca este atât de mirifică şi aerul atât de curat încât se merită ca cei care tranzitează să poposească măcar o noapte. Transalpina este foarte importantă pentru această zonă. Pentru că este la genul feminin, Transalpina este mama turismului montan românesc“, a mai precizat reprezentantul cabanierilor din Rânca.

Ce pot să facă turiştii la Rânca

Turiştii care ajung în Rânca se pot distra la cele două parcuri de aventură, pe pârtia de tubing sau pot practica activităţi sportive pe un mini teren de fotbal. De asemenea, ei pot alege să parcurgă un traseu montan semnalizat corespunzător.

Transalpina are o lungime totală de 148 de kilometri şi străbate Munţii Parâng, din Oltenia şi până în Ardeal. Cele mai interesante atracţii sunt: zona Rânca, Stâna Ştefanu, care s-a redeschis de curând, şi Lacul de acumulare Oaşa.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Un deputat USR se plânge de călătoria cu trenul: a parcurs 23 de kilometri în 40 de minute

Tânăra din România care sparge barierele artei prin lucrări „altfel”: „Nu mă încadrez într-un gen anume”

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite