Târgu-Jiu

articolul anterior articolul urmator

Directorul Muzeului Naţional „Constantin Brâncuşi“, simpatizant al Mişcării Legionare şi al lui Corneliu Zelea Codreanu

18
17 Sep 2019 00:35:06
Autor: Alin Ion
Valentin Chepeneag, directorul Muzeului Naţional „Constantin Brâncuşi“
Valentin Chepeneag, directorul Muzeului Naţional „Constantin Brâncuşi“

Valentin Chepeneag, directorul Muzeului Naţional „Constantin Brâncuşi“, din Târgu Jiu este simpatizant al lui Coneliu Zelea Codreanul, cel care a înfiinţat Mişcarea Legionară.

Cel puţin asta reiese dintr-o postare de pe pagina de Facebook a acestuia, în care face apologia celui supranumit Căpitanul printr-o serie de citate laudative la adresa acestuia ale unor gânditori sau oameni politici români. 

Postarea a fost publicată pe data de 13 septembrie, atunci când s-au împlinit 120 de ani de la naşterea lui Corneliu Zelea Codreanu. La scurt timp, Valentin Chepeneag a şters-o, imediat după ce au început să apară o serie de reacţii în spaţiul public. Acesta nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima punctul de vedere cu privire la cele întâmplate. 

Legiunea Arhanghelul Mihail, numită şi Mişcarea Legionară, a fost înfiinţată în România interbelică, la 24 iunie 1927 de Corneliu Zelea Codreanu. Organizaţia acestuia a rămas în istorie ca una paramilitară teroristă de orientare naţionalistă-fascistă, creată după modelul organizaţiilor naziste SA şi SS. 

 

Muzeul Naţional Constantin Brâncuşi a fost înfiinţat prin lege, dar acesta nu există decât pe hârtie. Valentin Chepeneag a fost numit interimar în funcţia de director pentru a încerca deschiderea muzeului. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

18 Comentarii

Smeritu Pahomie
17.09.2019, 01:09:20

La vremea aceea toata Romania era cu Legiunea si Capitanul...incepand de la Soimii Patriei, Pionierii, Cercetasii din Scoala Primara .....si intreaga Studentime de prin Universitati, Profesori, oameni de Stiinta si Cultura, Politicieni (cu exceptia bolshevicilor....3CIUMA ROSIE....)... ...Fiind o Miscare Nationalista si profund Religioasa - bineinteles ca a fost infiltrata si denaturata din interior de masoneria satanista ajungandu-se la violente extreme ca si la Comuna din Paris ..., Spania, etc...razboi civil si apoi interdictie totala.

+4 (6 voturi)
Nicolae Ceausescu
17.09.2019, 01:31:51

Legionarii reprezentau miscarea nationalista. Acum nationalism nu mai exista. Stam si lingem strainii in c....

+4 (4 voturi)
Cristian saileanu
17.09.2019, 07:43:58

smerite, miscarea legionara fost decapitata de... liberali sute de conducatori legionari au fost executati fara judecat, si fara nici un motiv in intreaga tara. au fost apoi LASATI SA PUTREZEASCA LA MARGINEA DRUMULUI IAR ELEVII SCOLILOR AU FOST DUSI SA II VADA...

+5 (5 voturi)
Cristian saileanu
17.09.2019, 07:41:25

Bravo lui! Nu e nimic rau in a aprecia romani ce si'au iubit natia... Zelea a fost o mare lumina nationala, o mare sansa de a asana viata politica romaneasca, pe care politicienii romani au refuzat'o...

+6 (6 voturi)
Sorin Barbul
17.09.2019, 08:19:33

Corect, Cristi. Dar ce înjurături vom incasa pentru această afirmație, absolut exactă!....

+5 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (18)