Târgu-Jiu

articolul anterior articolul urmator

Două ambulanţe noi au fost achiziţionate pentru transportul pacienţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu

0
23 Sep 2020 14:56:33
Autor: Alin Ion
Cele două ambulanţe au fost recepţionate astăzi
Cele două ambulanţe au fost recepţionate astăzi

Două ambulanţe noi au fost achiziţionate de Consiliul Judeţean Gorj, pentru a asigura transportul pacienţilor între unităţile care funcţionează în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.

 
Preţul unei ambulanţe este 245.000 de lei. Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu funcţionează în trei locaţii aflate în zone diferite ale oraşului. Unii pacienţi care ajung la o unitate medicală trebuie transportaţi o alta pentru efectuarea de investigaţii de specialitate sau de anumite analize. Până acum, asigurarea transportului se făcea de către ambulanţele Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj, însă timpul de aşteptare era mare. 
„Ambulanţele sunt foarte utile Spitalului Judeţean de Urgenţă, având în vedere că îşi desfăşoară activitatea în trei locaţii şi există o anumită întârziere în ceea ce priveşte transportul pacienţilor pentru efectuarea investigaţiilor interdisciplinare şi cele paraclinice. Cu siguranţă se va reduce timpul de aşteptare al pacienţilor. Timpul de aşteptare depindea de solicitările Serviciului de ambulanţă din momentul respectiv. Sunt dotate corespunzător pentru transportul pacienţilor în situaţia de urgenţă. Sunt extraordinar de utile“. 
Au fost angajate trei persoane în postul de ambulanţier. „De luni o să fie încheiate contractele şi vor lucra pe cele două ambulanţe“, a mai spus Dumitru Vienescu. managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu. 
 
 
  
Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, a spus că solicitarea pentru achiziţionarea ambulanţelor a venit din partea medicilor şi a conducerii spitalului: „Consiliul Judeţean Gorj a răspuns solicitării venite de la doamna doctor Huzu şi a managerului Vienescu încă de anul trecut, de când am realizat bugetul, pentru că aceste ambulanţe sunt necesare pentru a transfera şi reduce timpul de aşteptare pentru pacienţii care vin către Spitalul Judeţean de Urgenţă. După licitaţia, valoarea de achiziţie este 245.000 de lei cu TVA. Vom continua investiţii pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă“. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările