Târgu-Jiu

articolul anterior articolul urmator

Două cărţi scrise de actualul primar din Târgu Jiu sunt de negăsit. Cum a fost pedepsit de Universitate

1
15 Apr 2021 06:05:40
Autor: Alin Ion
Primarul Marcei Romanescu va contesta decizia luată de conducerea UCB
Primarul Marcei Romanescu va contesta decizia luată de conducerea UCB

Două cărţi scrise de primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, în calitate de cadru universitar, sunt de negăsit, iar acesta a fost pedepsit de către conducerea instituţiei de învăţământ superior la care a activat până în momentul în care a fost ales în fruntea oraşului.

Conducerea Universităţii „Constantin Brâncuşi“ (UCB) din Târgu Jiu“, a anunţat, printr-un comunicat de presă, că a făcut o anchetă în urma unei sesizări de plagiat la adresa primarului, dar două dintre cărţile acestuia nu au fost găsite. Şi primarul susţine că nu le mai are. De asemenea, Comisia de etică a constatat că două cărţi de autor nu se regăsesc înregistrate în bazele de date ale Bibliotecii Naţionale şi ale bibliotecilor cu drept de depozit, iar ISBN-urile declarate aparţin altor cărţi: „Constatarea a fost că aceste lucrări nu se găsesc în bibliotecile universităţii şi a fost învestită Comisia de Etică a UCB să cerceteze existenţa lucrărilor respective. Comisia de Etică a constatat că două cărţi de autor nu se regăsesc înregistrate în bazele de date ale Bibliotecii Naţionale şi ale bibliotecilor cu drept de depozit, iar ISBN-urile declarate de domnul Romanescu Marcel Laurenţiu aparţin altor cărţi“, se arată în comunicat UCB.

Nu are voie să participe la un concurs pentru o funcţie de conducere

Drept urmare, Comisia de etică a propus suspendarea pe o perioadă de 5 ani a dreptului de înscriere la un concurs pentru ocuparea unei funcţii superioare ori a unei funcţii de conducere: „Într-o situaţie similară se găsesc şi alte lucrări ale domnului Romanescu Marcel Laurenţiu. Pe acest temei, Comisia de Etică a UCB a propus sancţiunile de: retragerea şi/sau corectarea tuturor lucrărilor publicate prin încălcarea normelor de bună conduită şi suspendarea pe o perioadă de 5 ani a dreptului de înscriere la un concurs pentru ocuparea unei funcţii superioare ori a unei funcţii de conducere, de îndrumare, de control sau ca membru în comisii de concurs în conformitate cu art. 11.1 din Legea 206/2004“, se mai menţionează în comunicatul de presă.
 

Va contesta decizia 

 
Primarul Marcel Romanescu a spus că va contesta decizia: „În următoriii cinci ani nu mă interesează nicio funcţie de conducere la nivelul universităţii. Am alte lucruri mai bune de făcut la Primăria municipiului Târgu Jiu. Există instanţe de judecată care vor lămuri aspectele prezentate de comisiile de la universitate. Este clar că o să contest decizia care a fost luată“. 
 
De asemenea, edilul şef a adăugat că universitatea trebuie să arhiveze lucrările: „Nu era obligaţia mea să le pun la dispoziţie cărţile. Eu le-am pus la dispoziţie când am susţinut concursul pentru ocuparea postului de conferenţiar. Că nu se găsesc cărţile la momentul acesta, să răspundă cine trebuia să le arhiveze. Au fost depuse în dublu exemplar: unul care a rămasl la nivelul universităţii pe care recunosc că nu-l au şi un alt exemplat care a plecat  la Ministerul Învăţământului, pentru că la, vremea respectivă, titlul de conferenţiar era validat de către o comisie naţinală desemnată prin Ordin de ministru“.

Vă recomandăm să mai citiţi 

 
Protest în faţa sediului unei judecătorii din judeţul Gorj în cazul fiului unui magistrat trimis în judecată pentru că a accidentat mortal o femeie
 
Octogenară din Gorj dispărută de la domiciliu, căutată prin păduri de poliţişti, jandarmi şi localnici VIDEO

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Ludwig
15.04.2021, 08:36:49

Universitatea din tg jiu...alta fabrica de diplome de stat...Pana in 89 aici era un biet institut de subingineri...

+1 (1 vot)
Modifică Setările