Târgu-Jiu

articolul anterior articolul urmator

Drama unei fete de 17 ani: a fost diagnosticată cu o malformaţie rară şi poate fi operată doar în străinătate

0
7 Nov 2016 17:30:29
Autor: Alin Ion
Adelina a fost diagnosticată cu o afecţiune rară, dar şi foarte gravă
Adelina a fost diagnosticată cu o afecţiune rară, dar şi foarte gravă

Adelina Elena Oţet, în vârstă de 17 ani, elevă la Liceul Tehnologic Bâlta, din Runcu, a fost diagnosticată în urmă cu două săptămâni cu o afecţiune deosebit de gravă, dar şi foarte rară: malformaţie arterior-nervoasă complexă de fosă craniană posterioară. Boala nu poate să fie tratată în România, iar medicii le-au recomandat părinţilor să se adreseze unei clinici din străinătate.

Liceana are nevoie de sprijin material pentru a merge să se trateze în străinătate. Doar tatăl lucrează, ca sudor, în timp ce mama este casnică. Deplasarea în străinătate şi costurile intervenţiei înseamnă sume de bani cu mult peste puterile familiei. 
 
Colegii din clasa a XII-a nu au putut să rămână nepăsători şi au postat mesaje pe reţelele de socializare şi vor să organizeze un concert caritabil în sprijinul colegei lor: „Haideţi cu toţii să ne unim sufletele şi să-i oferim colegei noastre tot sprijinul. Familia, prietenii si colegii îi roagă pe toţi oamenii cu suflet mare, care au posibilitatea de a-i ajuta cu o sumă de bani, să facă donaţii în conturile următoare: Cont bancar lei: RO66BRDE200SV48699182000 şi Cont bancar euro: RO67BRDE200SV54666602000. Mulţumiri anticipate!“.
 

„Mă doare capul foarte tare, am ameţeli şi tulburări de echilibru grave“

 
Liceana ne spune cum se manifestă boala: „Mă doare capul foarte tare, am ameţeli şi tulburări de echilibru grave“. 
Adelina ne povesteşte că medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni” de la Bucureşti i-au spus că nu s-au mai confruntat cu o asemenea afecţiune şi că singura salvare este la un spital din străinătate:
 

„Mi s-a spus că este o malformaţie pe nişte vene care îmi înconjoară creierul şi nu permit sângelui să circule. Nu se ştie dacă se poate face operaţie sau o altă intervenţie. Au trimis rezultatele mele la spitale din străinătate. Medicii mi-au spus că suma de care aş avea nevoie ar fi de aproximativ 70.000 de euro. Mi-au spus că nu s-au mai întâlnit cu aşa ceva şi că-i depăşeşte cazul“.

Control la un spital din Ungaria

 
Familia Oţet a mers cu Adelina în Ungaria, aceasta neputând fi operată în spitalele din România. Medicii de aici au solicitat refacerea analizelor, iar după ce vor reface RMN-ul, familia Oţet va merge iarăşi în Ungaria pentru a afla ce va urma. În curând, Adelina ar putea fi operată, însă fata şi familia sa au mare nevoie de sprijin financiar.
 

„Este o colegă extraordinară“

 
Larisa Dogaru, colega Adelinei, ne povesteşte că se va lupta pentru salvarea prietenei ei: „Avea de multe ori probleme sănătate la şcoală, senzaţii de vomă şi ameţeli. A mers să efectueze controale mai amănunţite şi la un spital din Bucureşti i-a fost descoperită boala. Este o colegă extraordinară care merită ajutată şi noi vom face tot ce ne stă în putinţă pentru salvarea ei“.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările