Partea bună a pandemiei COVID-19: investiţii pe bandă rulantă în spitale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Investiţiile în spitalul din Târgu Jiu în perioada pandemiei au fost foarte importante                      FOTO: A.I.
Investiţiile în spitalul din Târgu Jiu în perioada pandemiei au fost foarte importante                      FOTO: A.I.

Pandemia de COVID-19 are şi o parte bună: în Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu au fost realizate o serie de investiţii care în alte condiţii nu ar fi fost duse la îndeplinire într-un timp aşa de scurt.

Este vorba de înlocuirea unor reţele electrice, de modernizarea instalaţiei de oxigen, un laborator PCR, modernizarea unor saloane şi a unor circuite, instalaţie pentru, detectarea oxigenului şi a de stingere a incendiului. Toate aceste dotări vor fi folosite în continuare de către spital, pentrui tratarea pacienţilor. 

De exemplu, la Secţia de Boli Infecţioase unde au fost şi sunt trataţi bolnavii cu COVID-19 exista, înaingte de izbucnirea pandemiei, un singur salon dotat corespunzător cu grup sanitar propriu. 

„Spitalele din ţară, nu doar cel din Târgu Jiu, nu erau pregătite pentu această pandemmie, pentru că se punea condiţia de salon cu grup sanitar propriu. A fost nevoie de efectuarea acelor investiţii prin care s-ayu realizat anumite saloane cu grup sanitar propriu. 

La secţia de Boli Infecţioase (n.r. - unde au fost trataţi pacienţii infectaţi cu SARS-Cov-2), unde de la un singur salon cu grup sanitar propriu a fost nevoie să amenajăm toate saloanele cu grup sanitar propriu. 

Au fost create noi structuri, cum ar fi Laboratorul de Genetică Medicală pentru recoltarea de teste, centrul de vaccinare care funcţionează, zonele de ATI suspecţi şi cele denumite «tampon», care au implicat personal suplimentar“, a spus Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu. 

Investiţii importante la ATI şi la Secţia de Boli Infecţioase

Investiţiile realizate au fost însemnate şi din punct de vedere al finanţării care a fost asigurată. 

„Aceste renovări au fost făcute la ATI şi la Secţia de Boli Infecţioase. S-a investit foarte mult. Au fost multe lucrări efectuate. S-au finalizat lucrările şi la secţia de ATI COVID-19 constând în mărirea goluri de uşi, înlocuirea instalaţiilor electrice, de oxigen, montarea detectoarelor de fum, pe care se punea foarte mare accent“, a mai precizat Dumitru Vienescu. 

Consumul de oxigen a crescut de trei ori

Consumul de oxigen a crescut de trei ori după izbucnirea pandemiei. „De exemplu, în unitatea medicală unde sunt trataţi bolnavii de COVID-19, înainte de această situaţie, oxigenul era livrat la tuburi. A fost nevoie să fie instalat un concentrator de oxigen de capacitate de 10.000 de litri, ca să se asigure un consum foarte mare de oxigen. Se ajunsese să crească şi de trei ori consumul de oxigen, la 40.000 metri cubi pe lună, ceea ce însemna foarte mult, iar cheltuielile au fost la fel de mari“, a precizat directorul Dumitru Vienescu.

Vă mai recomandăm să ciitţi 

Târgujiancă jefuită în timp ce se afla faţa unei farmacii

S-a redeschis circulaţia pe cel mai înalt drum din România. În ce condiţii se circulă pe Transalpina VIDEO

 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite