Târgu-Jiu

articolul anterior articolul urmator

Elevii de clasa a XI-a au chiulit cel mai mult. Peste 50.000 de absenţe, în două săptămâni de cursuri

0
8 Nov 2016 00:13:41
Autor: Alin Ion
Absenţele acumulate de elevii gorjeni în luna septembrie depăşeşte 50.000
Absenţele acumulate de elevii gorjeni în luna septembrie depăşeşte 50.000

În luna septembrie, când  s-au desfăşurat cursuri şcolare doar o perioadă de două săptămâni, s-au înregistrat peste 50.000 de absenţe.

 
 
 
Elevii de liceu din clasele a XI-a sunt cei mai mari chiulangii, aceştia acumulând cele mai multe absenţe. după cum reiese dintr-o statistică întocmită de către Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ), a spus că în luna septembrie s-au înregistrat peste 50.000 de absenţe: „Un pericol este reprezentat de absenteism. În prima lună de şcoală, septembrie, care a însemnat două săptămâni de cursuri, s-au înregistrat 52.825 de absenţe, din care care 25.2014 au fost motivate. Am constatat că numărul cel mai mare de absenţe este înregistrat de elevii din ciclul liceal, iar dintre aceştia au absentat cel mai mult elevii din clasele a XI-a“.
 

Părinţii vor fi anunţaţi

 
Georgeta Popescu a precizat că absenteismul poate fi combătut cu ajutorul părinţilor: „Este o problemă, dar poate fi gestionată eficient, dacă acest aspect ajunge şi în atenţia părinţilor. Atenţionăm unităţiile de învăţământ să informeze părinţii despre situaţia absenţelor şi să se găsească o soluţie pentru a face ca elevii să se prezinte la orele de curs, prezenţa la la şcoală fiind prima condiţie a îndeplinirii obiectivelor pe care ni le propunem, atât în informare, cât şi în formare“.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările