Târgu-Jiu

articolul anterior articolul urmator

Elevul de 10 calificat la Olimpiada Internaţională de Lingvistică. Mihai este şi olimpic naţional la Informatică

2
6 May 2021 06:12:30
Autor: Alin Ion
Mihai Alexandru Bratu s-a calificat în Lotul României la Olimpiada Internaţională de Lingvistică FOTO: A.I.
Mihai Alexandru Bratu s-a calificat în Lotul României la Olimpiada Internaţională de Lingvistică FOTO: A.I.

Mihai Alexandru Bratu, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu“ din Târgu-Jiu, olimpic naţional la Informatică, a reuşit să se califice în lotul României care va participa la Olimpiada Internaţională de Lingvistică.

Este pentru prima dată când un elev din judeţul Gorj reuşeşte să se califice în Lotul României la Olimpiada Internaţinală de Lingvistică. De asemenea, Mihai Alexandru Bratu a participat şi la faza finală a Olimpiadei de Informatică. 
 
"Prima probă a avut loc la sfârşitul lunii februarie şi a constat în rezolvarea a trei probleme în patru ore. Primii 10 la sută dintre participanţi la secţiunea de perfomanţă s-au calificat, apoi, la Olimpiada de Linvistică Asia-Pacific, unde România a fost ţară invitată. A două probă s-a desfăşurat pe data de 10 aprilie şi a constat în cinci probleme în cinci ore. 

Concursul s-a desfăşurat online din cauza pandemiei de COVID-19. Cea mai mare problemă pentru mine a fost încadrarea în timp deoarce problemele au fost cu un grad de dificultate ridicat. 

Am obţinut 40,5 puncte din 100 de puncte, iar la nivelul naţional m-am clasat pe locul trei. Primii zece s-au calificat în lotul lărgit al României“, a povestit liceanul, carea obţinut medalia de bronz la concursul internaţional şi de argint la nivel naţional. 

Va susţine un nou examen pentru calificarea în lotul restrâns al României 

În continuare, Mihai-Alexandru Bratu va participa la un alt examen, pentru a se califica în lotul restrâns al României. 

„Am început să facem pregătiri. Va fi o şedinţă în fiecare săptămână şi o să aprofundăm fiecare capitol al linvisticii. În final, la sfârşitul lunii mai, vom susţine o probă de selecţie, în urma căreia primii patru se vor califica la Olimpiada Internaţională, care se va desfăşura într-un centru din ţară“, a precizat liceanul.

Acesta a descoperit Lingvistica în clasa a V-a, când a participat la primul concurs: ."De atunci am dorit să particip în fiecare an. Această disciplină prepsune foarte mult lucru individual“
 
Mihai-Alexandru Bratu a terminat cu media 10 toţi anii şcolari din clclul gimnazial şi cel liceal. 

Lingvistica, o disciplină nouă

Cristina Goanţă, profesor de Limba şi Literatura Română care l-a pregătit pe Mihai-Alexandru la linvistică, explică în ce constă această disciplină: "Primesc texte în limbi necunoscute de cele mai multe ori, unele dintre ele chiar dispărute, şi traducerea în limba română a unor structuri gramaticale şi, pe baza asocierilor logice, pentru că sunt structuri repetitive, trebuie să descopere reguli care se repetă. 
Este o disciplină necunoscută, care nu este studiată în progrema şcolară. Lingvistica presupune studiul unei limbi sub toate aspectele sale. Din acest motiv, olimpiada este legată de profesorii de Limba şi literatura română şi a fost preluată de catedrele de Limba Română".
 
Vă mai recomandăm să citiţi 
 
A consumat băuturi alcoolice şi a intrat cu maşina în trei stâlpi. Autoturismul s-a răsturnat
 
Horă încinsă în drum, în zi de Paşte. Lăutarii au fost amendaţi. „Toată lumea s-a simţit super bine“ VIDEO

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Realist
6.05.2021, 12:19:32

E evdent ca tipul e genial - bravo lui ! Exista cel putin o intersectie intre lingvistica si informatica - lingvistica computationala si procesarea limbajului natural (NLP) .

+13 (13 voturi)
Moto Moto
6.05.2021, 15:21:17

Daca nu este olimpic si la olimpiada de religie, degeaba...

+1 (1 vot)
Modifică Setările