Târgu-Jiu

articolul anterior articolul urmator

Fiul judecătoarei din Novaci, care a accidentat mortal cu autoturismul BMW o femeie, pus în libertate

15
27 Apr 2021 09:51:52
Autor: Alin Ion
Mihai Dafinescu a scăpat şi de arestul la domiciliu
Mihai Dafinescu a scăpat şi de arestul la domiciliu

Mihai Dafinescu, fiul preşedintei Judecătoriei Novaci, din judeţul Gorj, care a accidentat mortal cu maşina pe care o conducea o femeie, după care a fugit de la locul accidentului, a fost lăsat liber de către Judecătoria Craiova.

Instanţa de judecată a Judecătoriei Novaci a înlocuit măsura arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar: „În temeiul art. 348 Cod Procedură Penală, art. 242 alin. 2 Cod Procedură Penală raportat la art. 211 Cod Procedură Penală şi art. 215 ind.1 Cod Procedură Penală, dispune înlocuirea măsurii arestului la domiciliu luat faţă de inculpatul Dafinescu Mihai, trimis în judecată în dosarul nr. 147/P/2020 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la data de 07.01.2021 pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului, prev. de dispoziţiile art. 192 alin.1 şi 2 şi art. 338 alin.1 Cod Penal, cu aplicarea art. 38 alin.1 Cod Penal. cu măsura controlului judiciar, pe o perioadă de 60 zile, începând cu data rămânerii definitive a prezentei încheieri. Dispune punerea în libertate a inculpatului Dafinescu Mihai la data rămânerii definitive a prezentei încheieri penale, dacă nu este arestat la domiciliu sau preventiv în altă cauză“.

Protest în urma sentinţei

Mihai Dafinescu a stat în spatele gratiilor, în arest preventiv, pe o perioadă de şapte luni. El a fost eliberat la începutul acestei luni, arestul preventiv fiind înlocuit cu arestul la domiciliu.

În urma acestei sentinţe, rudele femeii care a fost accidentată mortal şi mai mulţi localnici au organizat un protest în faţa Judecătoriei Novaci.

Dumitru Constantin, fratele femeii care a murit, a spus că mama tânărului inculpat trebuie să se suspende din funcţia de preşedinte a Judecătoriei Novaci pe perioada procesului pentru a nu-l influenţa.

A fugit de la locul accidentului

Fiul preşedintel Judecătoriei Novaci a fost trimis în judecată, la începutul acestui an, în stare de arest preventiv, pentru ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului.

Conform rechizitoriului, la jumătatea lunii august, în jurul orei 22:10, în timp ce conducea un autoturism marca BMW pe o stradă din oraşul Novaci, acesta a accidentat mortal o femeie care se deplasa în afara părţii carosabile, pe partea stângă, şi a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie. Cazul a fost soluţionat de către Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

 

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

15 Comentarii

Dexfm
27.04.2021, 10:11:41

Cum adica cazul a fost solutionat dar individul inca este/era in arest preventiv? O sa fie solutionat cand se va da condamnarea

+3 (3 voturi)
black horse
27.04.2021, 10:13:15

TOTI CEI CARE AU RUDE IN JUSTITIE SUNT PRIVILEGIATI !!! LEGEA SE APLICA DISCRETIONAR IN ROMANIA, ACESTA ESTE DOAR UN EXEMPLU !!! DOAR CEI FARA RELATII SUNT PEDEPSITI IN ROMANIA PENTRU INCALCAREA LEGII !!!

+10 (10 voturi)
Stefan din Nord
27.04.2021, 10:14:20

Procesul sa se judece la Botosani sau Oradea ,cat mai departe de Oltenia pentru ca judecatorii sa fie impartiali .

+8 (8 voturi)
Nirolf
27.04.2021, 10:27:07

*** Judecator impartial este totuna cu : hot cinstit , baba tanara sau politician onorabil .

+6 (6 voturi)
Ionel Marcu
27.04.2021, 10:15:50

Normal, interlopii și beizadelele instituțiilor de forță ce stăpânesc statul, ăia cu pensii nesimțite și nemuncite, sunt intangibili. Și bineînțeles că derbedeul stă cu c urul pe un beemweu (luat din banii românilor), pe ce altceva. Tot ce poate face familia victimei e să ceară, la alt tribunal, despăgubiri grase de la mama derbedeului. Tot din banii românilor! Sunt curios, va fi eliberat derbedeul și la următoarea victimă!

+7 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (15)

Modifică Setările