Târgu-Jiu

articolul anterior articolul urmator

Fiul preşedintei Judecătoriei Novaci rămâne în arest la domiciliu. A accidentat mortal cu autoturismul BMW o femeie care mergea pe marginea drumului

3
28 Apr 2021 08:47:58
Autor: Alin Ion
Mihau Dafinescu va rămâne în arest la domiciliu                                              FOTO: Facebook
Mihau Dafinescu va rămâne în arest la domiciliu                                              FOTO: Facebook

Mihai Dafinescu, fiul preşedintei Judecătoriei Novaci care a accidentat mortal cu autoturismul BMW o femeie care se deplasa pe marginea drumului, va rămâne în arest la domiciliu.

În urmă cu câteva zile, o instanţă a Judecătoriei Craiova a luat decizia punerii în libertate sub control judiciar, dar procurorii au contestat sentinţa, iar Tribunalul Dolj a luat decizia de a menşine arestul la domiciliu: „Admite contestaţiile formulate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova şi inculpatul Dafinescu Mihai împotriva încheierii din data de 22.04.2021 pronunţată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Craiova în dosar nr. 9355/215/2021. Desfiinţează încheierea din data de 22.04.2021 pronunţată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Craiova în dosar nr. 9355/215/2021 şi rejudecând: În baza art. 348 alin. 2 din C.proc.pen. rap. la art. 207 alin. 4 din C.proc.pen. Menţine măsura arestului la domiciliu luată faţă de inculpatul Dafinescu Mihai prin încheierea nr. 92/02.04.2021 a completului de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Dolj. În temeiul art. 275 alin. 3 Cod procedură penală Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, azi 27.04.2021.”, se arată în decizia judecătorilor de la Tribunalul Dolj.
Mihai Dafinescu a fost arestat preventiv o perioadă de aproximativ şapte luni, după care, la începutul acestei luni, o instanţă a Tribunalului Dolj a luat decizia înlocuirii măsurii cu cea a arestului la domiciliu. 

Trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Fiul preşedintel Judecătoriei Novaci a fost trimis în judecată, la începutul acestui an, în stare de arest preventiv, pentru ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului.
Cercetările în acest dosar au fost efectuate de către Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. 
Potrivit rechizitoriului, la jumătatea lunii august, în jurul orei 22:10, în timp ce conducea un autoturism marca BMW pe strada Dumbrava din oraşul Novaci, din direcţia DJ 665 către strada Bălani, inculpatul a accidentat mortal o persoană de sex feminin care se deplasa în afara părţii carosabile, pe partea stângă, în sens contrar faţă de direcţia de mers a autoturismului, şi a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie. „Circulând în afara carosabilului şi sub influenţa băuturilor alcoolice, inculpatul a afectat siguranţa circulaţiei şi dreptul la viaţă al victimei, încălcând astfel obligaţiile prevăzute de dispoziţiile art. 35 alin. 1 din O.U.G. 195/2002, republicată şi modificată, privind circulaţia pe drumurile publice, conform cărora ,,participanţii la trafic trebuie să aibă un comportament care să nu afecteze fluenţa şi siguranţa circulaţiei, să nu pună în pericol viaţa sau integritatea corporala a persoanelor şi să nu aducă prejudicii proprietăţii publice ori private”, precum şi ale art.41 din aceeaşi lege, care obligă la conducerea vehiculelor pe partea din dreapta drumului public, în sensul de circulaţie, pe carosabil, cât mai aproape de marginea acestuia”, se menţionează într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

costy
28.04.2021, 08:55:07

- Sigur - Beizadeaua, in - Arest la Domiciliu - Sa-i dea - ,, mamica supita'' - Halal Justitie - cu -PENSII SPECIALE.

+1 (1 vot)
adrian hora
28.04.2021, 09:03:24

s-a plictisit baiatul acasa. sa mearga la puscarie

-2 (4 voturi)
Adrian Panaitescu
28.04.2021, 09:27:14

Toti romanasii beti la volan ar trebui sa faca 10 ani de puscarie pentru tentativa de crima. Au fost beti la volan care au omorat oameni nevinovati pe trotuar si au scapat de puscarie. Ma indoiesc ca aceasta beizadea care desi beata are circumstanta atenuanta ca victima mergea pe strada si era noapte, va face puscarie. Dar intra-adevar ar trebui o resetare cu familii de beti la volan care sa planga ca le pleaca taticuț la inchisoare "desi n-au facut nici un rau".

0 (2 voturi)
Modifică Setările