Târgu-Jiu

articolul anterior articolul urmator

Fost poliţist local, condamnat la patru ani de închisoare pentru furturi şi distrugere

1
13 May 2021 00:47:37
Autor: Alin Ion
Dragos Medeleanu, în momentul în care a fost capturat de poliţişti
Dragos Medeleanu, în momentul în care a fost capturat de poliţişti

Dragoş Medeleanu, fost poliţist local din Târgu Jiu, pensionat pe caz de boală, a fost condamnat la o pedeapsă de patru ani de închisoare cu executare pentru furt şi distrugere.

Acesta a mai fost condamnat anterior cu suspendare pentru fapte de acelaşi gen, iar Judecătoria Târgu Jiu a majorat acum pedeapsa: „Contopeşte cele două pedepse de 6 luni închisoare cu pedeapsa de 1 an şi 8 luni închisoare şi aplică pedeapsa cea mai grea de 1 an şi 8 luni închisoare, la care adaugă sporul de o treime din totalul celorlalte pedepse, rezultând pedeapsa de 2 ani închisoare. În baza art. 43 alin. 1, 2 Cod penal, adaugă pedeapsa de 2 ani închisoare menţionată în paragraful precedent la pedeapsa rezultantă anterioară de 2 ani închisoare, urmând ca inculpatul să execute în final pedeapsa principală de 4 ani închisoare, în condiţiile art. 60 Cod penal”, a stabilit Judecătoria Târgu-Jiu.
 
Sentinţa nu este definitivă.
 
La începutul anului trecut, Dragoş Medeleanu a fost prins de o patrulă de ordine şi siguranţă publică în timp ce fura un pachet de ţigări dintr-un autoturism parcat într-un cartier din Târgu Jiu. 
Acesta a sustras şli alte bunuri, inclusiv din centrul comercial din Târgu Jiu. 
 
Constantin Dragoş Medeleanu a ieşit la pensie pe caz de boală, după ce a suferit un accident vascular cerebral. Potrivit colegilor acestuia, Medeleanu suferea mult după ce s-a despărţit de soţia sa. Acesta nu ar fi urmat nici tratamentul medicamentos care i-a fost prescris, iar problemele de sănătate s-au agravat, astfel că a fost declarat inapt pentru a-şi desfăşura activitatea ca poliţist local.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Dobos Vasilescu
13.05.2021, 00:59:13

Unul fura bautura, altul tigari! Ce secaturi!

-4 (6 voturi)
Modifică Setările