Târgu-Jiu

articolul anterior articolul urmator

Fostul comisar general al Gărzii de Mediu a declanşat un scandal de amploare în Gorj. „El vrea să stingă lumina în România?“ VIDEO

4
2 Jul 2022 12:07:13
Autor: Alin Ion
Octavia Berceanu a sunat la 112   Foto: Facebook/arhiva personală
Octavia Berceanu a sunat la 112   Foto: Facebook/arhiva personală

Octavian Berceanu, fostul comisar general al Gărzii de Mediu Gorj şi candidat la funcţia de preşedinte al USR, a declanşat un scandal de amploare în judeţul Gorj.

Acesta a fost în urmă cu câteva zile la cea mai importantă carieră minieră din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO), Roşia, care asigură cărbunele necesar pentru funcţionarea termocentralei Rovinaroi. 

Octavian Berceanu a anunţat poliţia pe motiv că funcţionează ilegal. „Am ajuns aici pentru că există o decizie a Tribunalului Bucureşti care spune în felul următor: «Tribunalul va admite cererea şi va dispune suspendarea executării deciziei de încadrare şi a acordului de mediu până la pronunţarea instanţei pe fond». Cu alte cuvinte, această carieră nu trebuie să mai funcţioneze în momentul de faţă. Funcţionarea este infracţiune deoarece nu are acord de mediu şi decizia de încadrare. Voi suna la 112 să vedem dacă Poliţia şi Garda de Mediui vor veni să constate această infracţiune“, a spus fostul comisar general al Gărzii de Mediu. 
 

„Berceanu are o agendă proprie, în goana lui după senzaţional“

 
Radu Miruţă, preşedintele USR Gorj, s-a dezis de acţiunea colegului său. „Octavian Berceanu nu reprezintă poziţia USR şi are o agenda proprie în goana lui după senzaţional, posibil reprezentând agenda ONG-urilor absurde. Cariera Roşia are din păcate o decizie a instanţei şi nu live-uri cu Berceanu închid sau deschid cariera, ci legea şi respectarea sau nerespectarea ei. Cred cu tărie ca reprezentanţii CEO vor reuşi sa îndeplinească măsurile astfel încât cariera Roşia sa poată funcţiona în continuare. Dl. Berceanu împreună cu un fost coleg parlamentar, dezertat între timp în tabăra lui Dacian Cioloş şi plecat din partid, au venit să facă live-uri la Cariera Roşia, crezând ca impun ei respectarea unei hotărâri judecătoreşti dacă se filmează. Într-un judeţ cu sensibilităţi clare şi cu dependenta de industria asta, în contextul crizei energetice ce fac ei este doar băgat în seamă“, a declarat acesta.
 

„Înseamnă închiderea unui grup energetic de la Rovinari“

Daniel Burlan, directorul CEO, a spus că sentinţa Tribunalului Bucureşti a fost contestată. Acesta a precizat că oprirea activităţii carierei Roşia este extrem de importantă, deoarece un grup de producţie care furnizează 330 MW în sistemul energetic naţional.

„Am văzut un personaj care, cândva, a reprezentat interesele statului român, şi sper că nu alte interese, care se lăuda că a făcut plângere penală împotriva unor funcţionari de la Cariera Roşia şi el vrea oprirea carierei. El vrea să stingă lumina în România? Ştiţi ce înseamnă închiderea Carierei Roşia până la finalul anului? Faţă de ce ne-am angajat, ca producţie de energie, înseamnă închiderea unui grup energetic de la Rovinari. Cu impact economic şi social major, la nivel naţional. Lipsa de energie în România, mai ales în această perioadă în care consumul creşte, preţurile la energie cresc, nu este benefic pentru tot ce înseamnă economia naţională", a spus Daniel Burlan la postul Tele 3. 
 

Acţiunea în instanţa de judecată a fost iniţiată de Bankwatch 

Acţiunea în instanţa de judecată a fost iniţiată de către organizaţia de mediu Bankwatch. „Instanţa a reţinut că Bankwatch a reuşit să creeze o aparenţă că acordul de mediu a fost emis cu nerespectarea prevederilor legale şi decide suspendarea acordului de mediu, până când instanţa va judeca, pe fond, solicitarea Bankwatch de anulare a acordului de mediu. Mai reţine instanţa că se pot produce pagube asupra speciilor şi habitatelor protejate. Am făcut recurs şi acest recurs trebuie să se judece în regim de urgenţă”, a mai spus Daniel Burlan.
 
Vă recomandăm să citiţi şi 
 
 
Spital din Gorj alimentat cu energie electrică ecologică. Va avea propriul parc fotovoltaic

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

laur7
2.07.2022, 14:39:59

In timp ce toata lumea plange dupa energie Berceanu s-a gasit sa o reduca. In goana dupa faima omul si-a cam pierdut discernamantul si simtul ridicolului, sau poate o fi de la lipsa calorica din anii in care a trait mancand "rosii cu branza".

0 (2 voturi)
Ludwig
2.07.2022, 17:43:12

Atunci esti liber sa mori de cancer de plamani de la haznaua aia plina de gudron si co2. De energie verde ai auzit? Fotovoltaice, eoliene, hidro?

0 (2 voturi)
laur7
2.07.2022, 19:17:11

Ai uitat unde traiesti. Degeaba "ai auzit" de una sau de alta daca nu dispui de ele si daca intr-o situatie punctula, cum e asta, cand toti se pregatesc ptc criza energetica generata de Rusia, tu ajungi sa faci jocul Rusiei din pura idiotenie. Termenul de "idiot util" i se potriveste ca o manusa lui Berceanu, strict in situatia asta.

0 (2 voturi)
Amdo Odma
2.07.2022, 15:24:42

Multi vor sa stinga lumina in Romania.

-10 (12 voturi)
Modifică Setările