Târgu-Jiu

articolul anterior articolul urmator

Horaţiu Mălăele şi-a lansat două cărţi în oraşul natal, la Târgu Jiu. „Debutam în această sală în urmă cu 65 de ani“ VIDEO

0
24 May 2022 17:59:19
Autor: Alin Ion
Horaţiu Mălăele i-a acorda un autograf prietenului său Nicu Alifantis           Foto: Alexandru Băluţă
Horaţiu Mălăele i-a acorda un autograf prietenului său Nicu Alifantis           Foto: Alexandru Băluţă

Actorul Horaţiu Mălăele şi-a lansat, marţi, 24 mai, ultimele două sale cărţi în oraşul natal: „O poveste cam ciudată şi alte 2 povestiri” şi „Poezii şi vorbe în vânt”.

Evenimentul a avut loc la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu“ din Târgu Jiu, acolo unde marele actor a jucat cu o seară înainte în piesa „Take, Ianke şi Cadîr“, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru „Elvira Godeanu“
 
Poetul Spiridon Popescu, din ale cărui versuri recită Horaţiu Mălăele, a spus că actorul s-a născut „cu un handicap“: „Este o mare bucurie să mă aflu aici alături de unul dintre cei mai mari actori pe care i-a dat România. Horaţiu Mălăele s-a născut cu un handicap. El nu poate fi decât genialul actor Horaţiu Mălăele. L-am cunoscut prin anii '70, la cenaclul Columna, care era un cenaclu adevărat la care te duceai aşa cum te duci la biserică. Am fost colegi câteva luni în acest cenaclu. Ulterior, după ce am scos câteva cărţi, aveam să aflu, dintr-o cronică literară, că Horaţiu Mălăele recită şi din versurile mele. Horaţiu Mălăele este un actor genial, un caricaturist excepţional şi un scriitor de mare talent“.
 

Alifantis: „Atunci când o să fiu mare să fiu ca el“

 
Prezent la eveniment, cântăreţul şi compozitorul Nicu Alifantis a spus că este impresionat de tot ceea ce face artistul Horaţiu Mălăele : „Sunt emoţionat pentru că pentru mine Horaţiu înseamnă foarte mult. Este primul prieten de foarte multă vreme. Apoi, sunt impresionat ori de câte ori face ceva în teatru, în film, în poezie, în proză, în desen în caricatură. Îl consider nu mare, ci foarte mare şi îmi doresc ca atunci când o să fiu mare să fiu ca el“.
  
 
Foto: Teatrul Dramatic Elvira Godeanu
 

„Trăiesc o emoţie şi o bucurie multiformă“

 
Horaţiu Mălăele a mărturisit că este emoţionat pentru că se află în sala în care a debutat în urmă cu 65 de ani: „Trăiesc o emoţie şi o bucurie multiformă pentru că mă aflu la Târgu Jiu, oraşul în care mi-am plimbat copilăria şi adolescenţa, că mă aflu în această sală în care debutam acum aproape 65 de ani cu poezia <În ţara lui Mură-n Gură>, cu care am avut un mare succes. Sunt două cărţi pe care le iubesc foarte mult pentru că părerea mea ca scriitor este că orice carte este un semn autobiografic şi, totodată este o concluzie a obsesiilor, a fericilor şi a durerilor lui. Aceste lucruri le veţi vedea în aceste două cărţi“.
 


Vă recomandăm să citiţi 
 
Poliţist lovit de o maşină. Şoferul a refuzat să oprească, dar a fost prins 

Când se deschide circulaţia în totalitate pe Transalpina VIDEO

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările