Târgu-Jiu

articolul anterior articolul urmator

Inscripţiile lăsate de turişti pe monumentul naturii „Inelul Doamnei“ au fost şterse de salvamontişti

1
3 Jul 2022 12:10:34
Autor: Alin Ion
Salvamontiştii au reuşit să şteargă inscripţiile lăsate de turişti la „Inelul Doamnei“      Foto: Salvamont Gorj
Salvamontiştii au reuşit să şteargă inscripţiile lăsate de turişti la „Inelul Doamnei“      Foto: Salvamont Gorj

Inscripţiile lăsate de unii turişti pe monumentul naturii „Inelul doamnei“ din Cheile Sohodolului, arie naturală protejată din judeţul Gorj, au fost curăţate, după un efort considerabil, de către salvamontiştii gorjeni.

Acţiunea a fost una dificilă, deoarece inscripţiile au fost făcute cu vopsea, iar salvamontiştii au muncit ore întregi pentru a curăţa roca, totul făcându-se mecanic. 
 
Salvamontiştii fac apel ca autorităţile să se implice pentru a stopa astfel de manifestări: „«Opera» artistului neînţeles din Palilula şi cele ale altora ca el au fost aruncate la lada de gunoi a istoriei nescrise despre vandalii munţilor. Salvamontiştii din cadrul Serviciului Salvamont al Consiliului Judeţean Gorj au realizat o acţiune de refacere a cadrului natural prin înlăturarea inscripţiilor făcute cu vopsea pe monumentul naturii "Inelul domniţei" din Cheile Sohodolului, munţii Valcan” au transmis reprezentanţii Salvamont Gorj.
 
„Salvamontiştii au răzuit mecanic inscripţiile, cât a fost posibil, apoi au folosit o soluţie de apa cu praf de calcar pentru a acoperi şi ultimele urme rămase. Din păcate, artişti neînţeleşi vor continua să se manifeste în acest fel şi o implicare a instituţiilor abilitate sa gestioneze arealele naturale protejate şi sa menţină ordinea publica în acestea este mai mult decât necesară“, au mai precizat reprezentanţii Salvamont Gorj. 
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

 
 
Spital din Gorj alimentat cu energie electrică ecologică. Va avea propriul parc fotovoltaic
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

gyll
3.07.2022, 17:39:03

Aceștia sunt "românii verzi "care își iubesc patria, în frunte cu unul care își rânjește colții pe aici și se dă mare patriot. Citeste mai mult: adev.ro/refsfj

Modifică Setările