Târgu-Jiu

articolul anterior articolul urmator

Italienii sunt urmăriţi cu dronele când ies din case. Mărturisirea unei românce din Milano: „Multe persoane din jurul nostru au murit“

13
31 Mar 2020 15:59:31
Autor: Alin Ion
Georgiana Corici trăieşte de zece ani în Italia
Georgiana Corici trăieşte de zece ani în Italia

Georgiana Corici trăieşte de 16 ani în Italia şi de zece ani se află în Milano, unde lucrează ca asistent medical la o grădiniţă. De aproape o lună, este izolată în casă.

Toate unităţile de învăţământ s-au închis, iar românca a fost nevoită să rămână în casă. Ea ne povesteşte că oamenii nu pot pleca decât pe o distanţă scurtă faţă de locuinţă pentru a-şi cumpăra alimente şi asta doar o dată la mai multe zile sau chiar o săptămână. Oamenii sunt urmăriţi cu dronele de către poliţiştii care sunt la fiecare colţ de stradă.

„Ieşi din casă pe propria răspundere sau, dacă nu, poţi să-l iei de la poliţistul care se află în zonă. La orice colţ de stradă este un echipaj de poliţie de la care poţi să iei un certificat. Nu-i poţi minţi, pentru că există riscul să te urmărească să vadă unde te duci. Sunt drone peste tot. Nu riscă nimeni, pentru că s-a dat un nou ordin prin care amenzile au crescut la 3.000 de euro sau chiar arest. Oamenii s-au conformat la mine în cartier, pentru că au înţeles gravitatea situaţiei şi stau în casă“.

„Se aud numai sirenele ambulanţelor“

În fiecare seară, Georgiana şi vecinii săi aşteaptă comunicatul guvernului cu privire la numărul infecţii şi al decedaţilor. „Eu şi cu vecinii mei ne mai vorbim de la balcoane şi aşteptăm în fiecare seară să vedem comunicatul prin care suntem informaţi. Nu ne rămâne decât să aşteptăm în case, rugându-ne să nu crească numărul persoanele bolnave, ci doar să scadă vertiginos, ca noi să ne reîncepem din nou ritmul vieţii, măcar pe jumătate de cum a fost. În rest, se aud numai sirenele ambulanţelor“, ne povesteşte Georgiana, care este originară din Târgu Jiu.

„Cei care lucrau la negru sunt disperaţi“

Gorjeanca ne mărturiseşte că sunt şi mulţi italieni supăraţi din cauza acestei situaţii pentru că nu mai au bani ca să trăiască: „Cei care lucrau la negru sunt disperaţi, pentru că nu se mai bazează pe niciun venit. Pentru noi ceilalţi să spunem că este puţin mai bine, pentru că sperăm că vom fi plătiţi pe luna în care am stat acasă“.

„Virusul este în aer“

Georgiana susţine că unica soluţie de a scăpa de acest virus este ca oamenii să rămână în casă: „Este unica soluţie să stai în casă pentru a putea fi stopat. Eu şi vecinii mei credem că virusul este în aer. Sunt multe persoane din jurul nostru care au murit. Chiar şi un barman în vârstă de 40 de ani, de la un bar din centrul pieţii, a decedat de la coronavirus“.

 

 

 

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

13 Comentarii

Olteanul.com
31.03.2020, 16:31:33

Cred ca smecherii incep sa isi atinga tinta. Nu cred ca isi mai imagineaza cineva ca va putea sa scada controlul guvernamental asupra vietii private dupa ce se termina coronaisteria.

-2 (6 voturi)
Matei Basarab
31.03.2020, 19:25:58

#diaspora :)

-2 (2 voturi)
Free Seruah
31.03.2020, 17:20:13

Salut, sunt Seruah, sunt un erou al lumii ca Edward Snowden din National Security Agency (of USA), Pe siteul Seruah gasiti informatii despre cum sa va construiti dispozitive radionic-psihotronice pentru protectie sau despre cum se realizeaza levitatia cu magneti de neodium. Hai pe Seruah.com! https://www.seruah.com/index.html/ In arhiva CIA.gov, unde s-au desecretizat zeci de milioane de documente, gasiti informatii despre experiente cu psihici-mediumi, telepatie, telechinezie, etc.

-3 (5 voturi)
BYBY BYBYKU
31.03.2020, 18:16:42

s-a votat sa de " bani de emergenza " si lucratorilor la negru : 600 €/ prima luna si 800 € pe a 2-a luna, italieni, straini nu conteaza, fata nu stie inca

+3 (3 voturi)
Baldwin Rochelle
31.03.2020, 18:49:08

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (13)