articolul anterior articolul urmator

Legenda jidovilor, uriaşii care ar fi trăit pe teritoriul României. Un istoric a identificat locul în care s-au luptat cu zeii

59
27 Jun 2015 06:03:41
Autor: Alin Ion
Reprezentare a uriaşilor
Reprezentare a uriaşilor

59 Comentarii

Mihaita Sandu
27.06.2015, 08:51:33

Cum zici tu. Si dupa aia mancam. Da?

0 (14 voturi)
Tepes
27.06.2015, 10:58:23

Si totusi de unde au aparut legendele? Sigur ca in timp legendele se modifica, prezinta un "adevar" deformat, dar un sambure de adevar trebuie sa existe altfel nu ar fi aparut legendele. Nu as da atentie unei legende locale care se poate datora existentei unui, unor, oameni cu inaltimea peste media din vechime, intr-un animit loc, dar aceste legende nu sunt doar pe teritoriul Romaniei, ba mai gasim ecouri despre uriasi si in Biblie. Cred ca viitorul ne va face o surprinza in legatura cu acest subiect.

+6 (18 voturi)
ova
27.06.2015, 09:46:18

can-can de doi bani.

+5 (21 voturi)
Ionel Marcu
27.06.2015, 10:06:40

Tâmpenii! Toate scheletele declarate de uriași prin toată lumea aveau între 1,9 și 2,5m. Cele mult mai mari ba s-au pierdut, ba nu știm unde-s martorii, ba le-a ascuns FBI, CIA, KGB, Secu. Ce de bani s-ar face cu un schelet de 4-40 de metri, nu l-ar ține nimeni ascuns! Iar poza asta e bineînțeles o făcătură, nici nu pretinde nimeni altceva..

+2 (20 voturi)
Samadau Lica
27.06.2015, 10:34:57

Iata ce ne dezvaluie Sfanta Scriptura, fiind pomeniti pentru prima oara in Cartea Facerii: "În vremea aceea s-au ivit pe pământ uriaşi, mai cu seamă de când fiii lui Dumnezeu începuseră a intra la fiicele oamenilor şi acestea începuseră a le naşte fii: aceştia sunt vestiţii viteji din vechime." (Facerea 6:4) Mai departe Sfanta Scriptura pomeneste de uriasi in Cartea lui Baruh: "O, Israele! Cât este de mare templul lui Dumnezeu şi cît de întins locul stăpânirii Lui! Mare este şi n-are sfârşit, înalt şi nemăsurat! Acolo au fost uriaşii cei vestiţi, înalţi la statură şi iscusiţi în război. Nu pe aceştia i-a ales Dumnezeu, nici calea ştiinţei nu le-a dat; Pierit-au pentru că n-au avut înţelepciune; pierit-au prin nebunia lor." (Cap. 3: 24-28). Din cele spuse mai sus putem sa extragem primele atribute ale uriasilor: faptul ca erau vestiti datorita vitejiei lor si iscusiti la razboi. Iar in Deuteronom (cap. 3:11) este descris patul regelui Og, unul din uriasii vremii: "Căci numai Og, regele Vasanului, mai rămăsese din Refaimi. Iată patul lui, pat de fier, şi astăzi este în Rabat-Amon: lung de nouă coţi şi lat de patru coţi, coţi bărbăteşti" Transformand cotii in metri pentru o mai buna intelegere, rezulta ca patul avea lungimea de 4 metri si jumatate. Luand o marja (considerabila) de un metru pentru confortul regelui, conchidem ca acesta avea cel putin 3 metri si jumatate in inaltime. Deasemenea, vedem in cele ce urmeaza ca multi uriasi au murit datorita Potopului, caci au trait in nelegiuiri ca si ceilalti oameni: "Că Tu eşti Cel Care ai făcut toate şi toate le stăpâneşti; Doamne, drept eşti, Cel care judeci pe cei care cu semeţie şi cu trufie se poartă. Tu pe cei care mai înainte au făcut strâmbătate, între care şi uriaşi erau, care intru vitejie şi întru îndrăzneală nădăjduiau, i-ai pierdut, aducând peste ei apă nemăsurată." (Cartea a 3-a a macabeilor, 2:3-4)

+2 (18 voturi)